Slovenskí potravinári začínajú spolupracovať s univerzitnými vedcami

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora podpísala 3. decembra 2015 Dohodu o spolupráci s Fakultou chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave. Cieľom dohody je spolupráca v oblasti vzdelávania, výskumu, medzinárodných kontaktov a poradenstva.
 
 
Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave dlhodobo dosahuje vysoký rating medzi slovenskými vysokými školami. „Máme veľa odborníkov, ktorí pracujú v oblasti potravinárstva, špičkové prístroje, ktoré využívame. Aj preto by sme mohli tento odborný potenciál využívať v spolupráci so slovenskými potravinármi“, uviedol profesor Ján Šajbidor, dekan fakulty.
 
„Bude len na prínos celej potravinovej politiky krajiny, keď sa vedci z fakulty aj prostredníctvom tejto dohody spoja s našimi potravinármi s cieľom aktívne sa zapojiť do oblasti potravinárstva a zlepšiť proces výroby potravín“, dodal predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Milan Semančík.
 
Obe strany podpísali dohodu na tri roky, platiť začína dnešným dňom.                                             

 

Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK 

 

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce