Berlín sa počas týchto dní sfarbil do zelena

V Berlíne sa od 15. do 24. januára koná najväčší svetový veľtrh pre poľnohospodárstvo, potravinárstvo a záhradníctvo – Grüne Woche (Zelený týždeň).
 
Ilustračné foto
 
1660 vystavovateľov zo 65 krajín sveta sa prezentuje na ploche 118 000 metrov štvorcových, aj tento rok bez účasti Slovenska. Grüne Woche ponúka prezentáciu moderného poľnohospodárskeho a potravinárskeho priemyslu, záhradníctva, najširší výber regionálnych špecialít a iné atrakcie.
 
Organizátori 81. ročníka veľtrhu očakávajú viac ako 400 000 návštevníkov. Jednotlivé odvetvia a ich vystavovatelia sú rozmiestnení v 26 pavilónoch. Podľa organizátorov musí návštevník prejsť celkovo osem kilometrov a stráviť na výstavisku skoro tri dni, aby uvidel a okúsil naozaj všetko.
 
Po prvýkrát sa partnerskou krajinou podujatia stalo Maroko. Kráľovstvo sa prezentuje so všetkými jej typickými potravinárskymi produktami z najrôznejších regiónoch krajiny.
 
V celkovom meradle sa na veľtrhu doposiaľ prezentovalo takmer 85 000 vystavovateľov zo 128 krajín a podujatie navštívilo viac ako 32 miliónov návštevníkov.
 
 
Svet bez hladu je možný
 
V dňoch 14.-16. januára sa v Berlíne uskutočnilo aj Globálne fórum pre výživu a poľnohospodárstvo (GFFA). Ide o medzinárodnú konferenciu, ktorá sa zameriava na centrálne otázky týkajúce sa budúcnosti globálneho poľnohospodársko-potravinárskeho priemyslu. GFFA 2016 sa tentoraz konalo na tému "Ako nakŕmiť naše mestá? - Poľnohospodárstvo a vidiecke oblasti v ére urbanizácie ". Konferencia priniesla úvod do problematiky a približnú cestu smerovania boja proti hladu vo svete.
 
 
Organizátori Zeleného týždňa prispeli počas fóra špeciálnou výstavou s názvom "Svet bez hladu je možný". Toto heslo sa nakoniec stalo aj akýmsi mottom tohtoročného svetového veľtrhu. Návštevníci budú mať od 15. do 24. januára možnosť získať prehľad hlavných výziev a príležitostí v boji proti celosvetovému hladu a spôsobu, ako pre svet zabezpečiť zdravú výživu.

 

zdroj: www.gruenewoche.de

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce