Stretnutie zástupcov VIPA a SPPK

Hlavnými témami pracovného stretnutia bola výmena informácií o aktivitách obidvoch organizácií, ktoré majú mnohé ciele spoločné.
 
 
VIPA sa rovnako ako SPPK snaží zabezpečiť vhodné podmienky pre život na vidieku. Účastníci stretnutia diskutovali najmä o:
 
- vzdelávaní na základných a stredných školách
- odbornom vzdelávaní a príprave
- uplatnení absolventov v praxi
- výrobe a spotrebe domácich potravín
- kríze v sektore mlieka, vrátane nízkej spotreby mlieka a mliečnych výrobkov
- podporných mechanizmoch
- propagácii
 
Predstavitelia VIPA zároveň informovali o Európskom vidieckom manifeste, ktorý podpísali zástupcovia 240 vidieckych komunít zo 40 európskych krajín. Deklarácia vyzýva na plné uznanie práv vidieckych komunít, zlepšenie kvality života a životnej úrovne rovnajúcej sa mestskej populácii, rovnako ako aj v politických procesoch na všetkých úrovniach. Európsky vidiecky parlament vyzval Európsku úniu, aby vytvorila veľkú revíziu aktuálneho stavu vidieckych oblastí v rámci EÚ. Závery výskumu by sa mali odraziť vo zvýšenom zameraní na vidiecke oblasti v rámci všetkých príslušných programov a fondov EÚ. Kampaň k Európskemu vidieckemu parlamentu bude pokračovať počas nasledujúcich dvoch rokov, s cieľom ovplyvniť prípravu politík na obdobie po roku 2020. Text manifestu nájdete v prílohe.
 

 

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce