DANUBIUS GASTRO - aktualizované o videoreportáže a fotogalériu

Slovenskí potravinári vedia spotrebiteľom z roka na rok ponúknuť viac kvalitnejších a bezpečnejších potravín. Výstava Danubius Gastro aj prezentáciou kvalitných slovenských potravín z roka na rok láka väčší počet návštevníkov.  
 
 
Slovensko sa pritom v tejto oblasti má čím pochváliť. Naši výrobcovia prinášajú do obchodov chutné a najmä škandálmi nepoznačené potraviny a to je v časoch globalizácie trhu, enormných dovozov zahraničných potravín rôznej kvality, ich prebaľovania a s tým súvisiacich nižších zdravotných a hygienických štandardov, jedna obrovská devíza.
 
„Z pohľadu výrobcov potravín majú výstavy, akou je aj Danubius Gastro, obrovský význam. Naďalej potrebujeme presviedčať našich spotrebiteľov o výhodách slovenských potravín. A to najmä v časoch, keď sa nám každoročne od roku 1993 zvyšuje pasívne saldo zahraničného obchodu s agropotravinárskymi výrobkami“, uviedol počas slávnostného príhovoru predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Milan Semančík.
 
 
Z predbežných údajov Výskumného ústavu ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva vyplýva, že záporné saldo agroobchodu SR by sa za celý rok 2016 mohlo pohybovať až na úrovni -1,3 mld. eur. Znamená to, že zahraničné výrobky – a to aj horšej kvality – valcujú náš trh. Nemenej bolestivý je fakt, že približne 60% dovážaných výrobkov sú tie, ktoré by sme si vedeli vyrobiť my samy doma na Slovensku.
 
Zvyšovať pretrvávajúci 40-percentný podiel slovenských výrobkov v obchodoch a aj záujem spotrebiteľov o ne je našou dlhodobou úlohou.
 
Jednou z priorít Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory a jej potravinárskych zväzov a združení bude aj v tomto roku práca so spotrebiteľom. Potravinári sa aj v tomto roku budú zúčastňovať viacerých regionálnych propagačných aktivít alebo výstav. Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora opäť na jeseň pokračuje tentokrát už v 5. ročníku celoslovenského projektu Hovorme o jedle, ktorý vychováva mladých spotrebiteľov, teda žiakov v základných školách.
 

 
Počas 24.ročníka veľtrhu sa v stánku SPPK predstavilo 11 potravinárskych subjektov, ktorí sú členmi SPPK. 
 
Svoje produkty na spoločnej výstavnej ploche prezentovali:
 
Zväz, združenie, únia
Podnikateľský subjekt
 
Slovenský cukrovarnícky spolok
Považský cukor, a.s. Trenčianska Teplá
Slovenské cukrovary, s.r.o. Sereď
Únia hydinárov Slovenska
NOVOGAL, a.s. Dvory nad Žitavou
 
Slovenský konzervárenský zväz
NOVOFRUCT SK, s.r.o. Nové Zámky
RKŠ Slovenský mliekarenský zväz
 
 
Rajo, a.s. Bratislava
MILSY, a.s. Bánovce nad Babravou
LEVMILK - Levické mliekarne, a.s. Levice
ORAVA-MILK, záujmové združenie Leštiny
 
 
Tokaj & CO s.r.o. Malá Tŕňa
AGRO DLHÉ s.r.o., Dlhé nad Cirochou
Mlyn Pohronský Ruskov, a.s. Pohronský Ruskov
 
 
Ponúkame aj krátke rozhovory s vystavovateľmi na veľtrhu Danubius Gastro.
 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce