Plánované podujatia SPPK

Na základe iniciatívy Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory  a v spolupráci s MPRV SR organizujeme pre poľnohospodárov zo znevýhodnených oblastí konferenciu „Budúcnosť hospodárenia v znevýhodnených oblastiach na Slovensku“ za účasti rezortnej ministerky Gabriely Matečnej a generálneho riaditeľa PPA Juraja Kožucha. Uskutoční sa 2. marca 2017 v Hoteli AquaCity Poprad, Športová 1397/1, 058 01 v Poprade. Cieľom konferencie je navýšenie platieb pre oblasti s prírodnými alebo inými osobitnými obmedzeniami a návrh na ich spravodlivejšie prerozdelenie na základe zásluhovosti.
 
 
V marci 2017 sa uskutočnia Informačné dni pre poľnohospodárov  zo západného, stredného a východného Slovenska. Program je rovnaký v jednotlivých krajoch, pričom hlavná téma každého stretnutia bude „Financovanie poľnohospodárstva v roku 2017 zo strany EÚ a štátu“. Tieto informačné dni sa uskutočnia vždy od 9:00 hod. za účasti rezortnej ministerky Gabriely Matečnej a predsedu SPPK Milana Semančíka. Informačný deň pre poľnohospodárov bývalého Východoslovenského kraja sa uskutoční 3. marca v priestoroch Congress Hotel Centra na Južnej triede 2A v Košiciach. Pre poľnohospodárov bývalého Západoslovenského kraja sa uskutoční 7. marca v kongresovej sále Agroinštitútu Nitra, š.p., na Akademickej 4 v Nitre. Posledný informačný deň pre poľnohospodárov bývalého Stredoslovenského kraja sa uskutoční 9. marca v kongresovej sále II v Hoteli DIXON na Švermovej ulici 32 v Banskej Bystrici.
 
 Nadväzovať na informačné dni bude informačný deň pre potravinárov, ktorý sa uskutoční 13. marca v Agroinštitúte Nitra, š.p., v miestnosti A1. Hlavnou témou je projekt obnovy potravinárskeho priemyslu ako dodatočný program na podporu technologického rozvoja slovenského potravinárskeho priemyslu  s uplatnením podporných nástrojov ako priama podpora štátu, úvery, úrokové bonifikácie, účtovné a daňové podporné opatrenia.
 
Srdečne pozývame poľnohospodárov a potravinárov na stretnutie s vedením rezortného ministerstva a vedením najreprezentatívnejšej samosprávy na Slovensku.
 
Sledujte webovú stránku www.sppk.sk a dozviete sa viac.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce