Schválenie ústavnej ochrany pôdy

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora podporuje každú jednu aktivitu, ktorá smeruje k ochrane poľnohospodárskeho pôdneho fondu.
 
 
Poľnohospodárska pôda je základným výrobným prostriedkom pre našich poľnohospodárov. Bez nej spolu s potravinármi nevedia zabezpečiť ani potravinovú bezpečnosť a ani potravinovú sebestačnosť Slovenska. Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora je toho názoru, že na pôdu sa už ďalej nesmie nazerať ako na tovar.
 
"My sme už aj v minulosti privítali vytvorenie národnej legislatívy, ktorá mala chrániť trh s pôdou pred špekulatívnymi nákupmi. Naši poľnohospodári a potravinári majú opodstatnené obavy z toho, že sa o poľnohospodársku pôdu na Slovensku budú aj naďalej intenzívne zaujímať i také podnikateľské subjekty, ktorých primárnym záujmom nie je zveľaďovanie agropotravinárskeho odvetvia na Slovensku," uviedol predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Milan Semančík v reakcii na dnešné schválenie ústavného zákona v NR SR. 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce