Na ministerstve vzniká Inštitút pôdohospodárskej politiky

Vzniká Inštitút pôdohospodárskej politiky (IPP), ktorý bude analytickým útvarom Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR. Jeho poslaním bude zlepšovať rozhodovanie ministerstva prostredníctvom analýz, dát a dôkazov. Informoval o tom v utorok šéfka rezortu Gabriela Matečná (nominantka SNS).
 
 "Ide o analytický útvar, ktorý by mal pomôcť nielen ministerke, ale aj celému širšiemu vedeniu pri rozhodovacích procesoch vo všetkých oblastiach, čiže v oblasti potravinárstva, poľnohospodárstva a určite aj v oblasti lesníctva a rozvoja vidieka," priblížila Matečná.
 
Podľa odborného garanta inštitútu Jána Pokrivčáka okrem interných analýz pre vedenie rezortu bude časť práce analytikov IPP tvoriť aj príprava analýz pre odbornú a širokú verejnosť, ako aj vládu.
 
Prioritami IPP na najbližšie obdobie budú revízia výdavkov rezortu v spolupráci s Ministerstvom financií (MF) SR a Útvarom hodnoty za peniaze, ako aj nastavenie novej spoločnej poľnohospodárskej politiky po roku 2020.
 
Inštitút bude financovaný prostredníctvom národného projektu budovania analytických kapacít v ústredných orgánoch štátnej správy a vzniká po vzore Inštitútu finančnej politik pri MF SR.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce