Zomrel Ing. Milan Čulen

S hlbokým zármutkom Vám oznamujeme, že zomrel Ing. Milan Čulen.
 
Ing. Milan Čulen patril medzi dlhoročných pracovníkov v pekárenskom priemysle. Narodil sa na Záhorí v Perneku, v rodine pekára, čo bol dôvod jeho záujmu o pekárenské povolanie. Po skončení strednej školy nastúpil v r. 1955 – 1959 na Priemyselnú školu potravinárskej technológie v Pardubiciach. Po jej ukončení začal pracovať v závode Mlyny a cestovinárne Piešťany ako technický pracovník. 
 
Po zriadení Generálneho riaditeľstva mlynov a pekární v Bratislave sa stal vedúcim útvaru pre technický rozvoj. Táto funkcia mu umožnila navštíviť mnohé pekárne po celom Československu a zoznámiť sa s technikmi, technológmi, ale aj vývojovými pracovníkmi v strojárskych podnikoch, ktoré vyrábali aj pre pekárne a cukrárne. Popri práci začal študovať  diaľkovo Vysokú školu ekonomickú v Bratislave. Začiatkom 80.tych rokov bol menovaný generálnym riaditeľom Mlynov a pekární na Slovensku.
 
V roku 1990 zriadil v Piešťanoch vlastnú výrobňu. V roku 2007 vstúpil do Poľnohospodárkeho výrobno – obchodného družstva Drahovce, kde pôsobil ako predseda družstva. V roku 2013 sa vrátil k pekárskemu remeslu vybudovaním novej modernej pekárne v areáli družstva pod názvom Pekáreň Drahovce s.r.o. Vďaka jeho húževnatosti sa podnik rozvíja a zamestnáva v piešťanskom regióne desiatky ľudí.
 
Ing. Milan Čulen pôsobil aj ako predseda Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov. 
 
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora vyjadruje úprimnú sústrasť celej jeho smútiacej rodine. 
 
Česť jeho pamiatke!
 
 
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce