Sucho v týchto dňoch striedajú prívalové dažde a ľadovec

Od 1. júna až do včerajšieho večera (6.júna) sa vyskytli na južnom a západnom Slovensku veľmi silné búrky. Sprevádzal ich vietor s početnými zrážkami a krúpy presahujúce veľkosť dvoch centimetrov.
 
 
Nepriaznivé počasie s prívalmi dažďa a krupobitím viedlo k masívnym škodám u poľnohospodárov s celkovým odhadom až 5,5 mil. EUR. Najväčšie škody sú evidované predovšetkým na porastoch repky, jačmeňa, pšenice, kukurice, cukrovej repy, v sadoch na rôznych druhoch ovocia ako i vo vinohradoch.
 
 
Nepriaznivým počasím postihnuté oblasti sú predovšetkým okresy Nitra, Galanta, Dunajská Streda a Nové Zámky.
 
 
Agra poisťovňa zaisťuje každému svojmu klientovi čo najrýchlejší priebeh likvidácie škôd zo strany vysoko kvalifikovaných odborníkov, ktorí sú sami aktívnymi poľnohospodármi.
 
 
„Profesionálne vykonaná likvidácia našimi likvidátormi a rýchle vyplatenie poistného plnenia poľnohospodárom sú pro nás aj tento rok tou najvyššou prioritou,“ doplnil Dalibor Bán, riaditeľ Agra poisťovne.
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce