Investícia podporí ďalší rozvoj družstva

Poľnohospodárske družstvo Senica postavilo nové priestory pre 350 dojníc z vlastných zdrojov. 
 
 
Investícia ešte viac zlepší výrobu mlieka a prinesie aj lepšie životné podmienky pre dojnice.
 
 
"Tento projekt predovšetkým zefektívni výrobu, zníži náklady na výrobu mlieka a prispeje k jeho úžitkovosti. Mlieko bude tak bude obsahovať viac tukov aj bielkovín. Do nového moderného kravína sme investovali viac ako 1,3 milióna eur, to všetko z vlastných zdrojov," uviedol predseda PD Senica Peter Morávek.
 
 
„Je dôležité, že máme na Slovensku aj také poľnohospodárske družstvá, ktoré si z vlastných zdrojov vedia zmodernizovať svoje prevádzky. Toto si musí uvedomiť aj verejnosť, že tento podnik zamestnáva ľudí aj so širšieho okolia, vyrába s pridanou hodnotou, že predstavuje významného dodávateľa mlieka v tunajšom regióne", dodal počas úvodného otváracieho dňa predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Emil Macho. 
 
 
PD Senica vzniklo v roku 1975 zlúčením družstiev Čáčov, Senica, Kunov, Hlboké, Rybky a Rovensko. Venujú sa nielen pestovaniu obilia, slnečnice, repky, krmovín, ale aj cukrovej repe či maku. Okrem hovädzieho dobytka chovajú aj ošípané, majú vlastný bitúnok či vlastnú predajňu z dvora.
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce