Trumpova administratíva chce pomôcť farmárom zasiahnutým clami

Trumpova administratíva údajne poskytne domácim farmárom zasiahnutým clami finančnú pomoc.
 
 
Americká vláda podľa mediálnych správ rokuje o pomoci pre domácich farmárov. Dôvodom sú obchodné spory predovšetkým s Čínou a Európskou úniou (EÚ). Podľa Washington Post, ktorý sa odvolával na dva zdroje oboznámené s plánom, by balík pomoci mal dosiahnuť okolo 12 miliárd USD (10,25 miliardy eur). Opatrenia by koordinovalo ministerstvo poľnohospodárstva. Ich súčasťou má byť priama finančná pomoc, ale aj program nákupu potravín.

Balík, ktorý má zmierniť negatívne vplyvy obchodných sporov na poľnohospodárov, by mal byť oznámený ešte v utorok, povedal pre agentúru Reuters zdroj oboznámený so záležitosťou.

Podľa portálu Politico má pomoc zaistiť, aby americkí poľnohospodári neniesli hlavnú tiaž sporu USA s Čínou, EÚ a ďalšími obchodnými partnermi. Poľnohospodári patria v USA k dôležitým podporovateľom prezidenta Donalda Trumpa, ktorého clá vyvolali obchodné spory, a jeho republikánskej strany.
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce