Jablko roka 2018

Rok 2018 je pre slovenských ovocinárov mimoriadne úspešným rokom. Ovocinárska únia Slovenska odhaduje, že v slovenských ovocných sadoch sa urodí rekordná úroda (okolo 70tis. ton), čo by mohlo prvýkrát v histórii porkyť slovenskú spotrebu až na 50%.

 
Vysoká úroda v ovocných sadoch prináša aj svoje riziko v tom, že takmer všetci ovocinári bojujú s nedostatkom pracovnej sily. Dlhodobým zámerom ovocinárov SR je poskytovať čerstvé ovocie. Táto ich vízia bude naplnená vtedy, keď bude v našich sadoch dosť pracovníkov, aby toto ovocie stihli pozbierať pre priamy konzum. Pri dobrom uskladnení by mohli byť čerstvé jablká z domácej produkcie až do apríla 2019. 
 
 
Výsledky súťaže o jablko roka a fotografie zo slávnostného odovzdávania cien nájdete TU:
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce