So zástupcom Obchodného zastupiteľstva Ruskej federácie v SR

Stretnutie sa uskutočnilo v Úrade SPPK začiatkom decembra. Útredný riaditeľ SPPK Jozef Artim informoval Alexeja Duchanina, hlavného odborníka Obchodného zastupiteľstva Ruskej federácie v Slovenskej republike, o úlohe najväčšej agropotravinárskej samosprávy na Slovensku pri ovplyvňovaní štátnej politiky a presadzovaní jej záujmov aj na európskej pôde. 
 
 
Druhá časť diskusie sa niesla v znamení prípadnej spolupráce medzi slovenskou a ruskou stranou. Alexej Duchanin priblížil možnosti vzájomnej obchodnej spolupráce, výmeny informácií alebo priamo aj možnej účasti slovenských poľnohospodárov a potravinárov na pripravovaných podujatia či výstavách. 
 
V roku 2019 pripravilo Obchodné zastupiteľstvo Ruskej federácie v Slovenskej republike nasledujúce programy, ktoré by mohli zaujímať slovenských partnerov: 
 
19. februára 2019, Bratislava
Prezentácia investičného a obchodného potenciálu Lipeckej oblasti
Prezentácia sa uskutoční v Obchodnom zastupiteľstve Ruska na Slovensku. Pozvaní budú zástupcovia administrácie Lipeckej oblasti, podnikatelia a potenciálni investori obidvoch krajín.
Organizátorom je OZRF.
 
25.-29. marca 2019, Bratislava
Biznis-misia podnikateľov Permského kraja
www.sario.sk/sk/projekty-podujatia/podnikatelska-misia-z-permskeho-kraja-v-slovenskej-republike 
Ogranizátorom je SARIO spoločne s OZRF a vládou Permského kraja.
 
4.-6. júna 2019, Moskva
Biznis-misia slovenskych podnikateľov
www.sario.sk/sk/projekty-podujatia/podnikatelska-misia-do-moskvy-spojena-s-navstevou-environmentalneho-veltrhu 
Organizátorom je SARIO spoločne s OZRF.
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce