Rada SPF bude mať viac členov

Parlament posunul do druhého čítania návrh zákona o pozemkových úpravách, usporiadaní pozemkového vlastníctva, pozemkových úradoch, pozemkovom fonde a o pozemkových spoločenstvách z dielne poslancov koaličnej strany SNS.
 
 
Táto rada je jedným z orgánov Slovenského pozemkového fondu. Poslanci navrhujú zvýšiť počet jej členov. Jeden má byť zvolený na základe návrhov organizácií združujúcich mestá a obce a druhý má byť zvolený na návrh Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).
 
V súčasnosti rada pozostáva z 11 členov. “Vzhľadom na zrýchlenie rozhodovacích procesov rady a aplikačné problémy, či už v súvislosti s uskutočňovaním jednoduchých pozemkových úprav, daňovou problematikou a nájomnými vzťahmi s vyžívaním poľnohospodárskej pôdy, si prax žiada, aby členom rady bol aj zástupca z organizácií združujúcich obce, ako aj zástupca SPPK,” zdôvodnili poslanci.
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce