Nové posty v EK

Maroš Šefčovič ako podpredseda Európskej komisie má mať na starosti vzťahy v Európskej únii a prognostiku. Podpredsedníčkou EK sa má stať aj súčasná eurokomisárka Věra Jourová. 
 
 
Mandáty: 
 
Věra Jourová (Česká republika, súčasná komisárka EK): Hodnoty a transparentnosť

Maroš Šefčovič (Slovensko,podpredseda EK): Interinštitucionálne vzťahy a prognostika
 
Janusz Wojciechowski (Poľsko), dlhoročný poslanec Európského parlamentu a člen poľnohospodárskeho výboru EP. Bude zodpovedný za oblasť poľnohospodárstva.
 
Virginijus Sinkevičius (Litva), litovský minister hospodárstva a inovácií, na starosti má mať životné prostredie a oceány.
 
Phil Hogan (Írsko), súčasný eurokomisár pre poľnohospodárstvo, šéfovať má oblasti obchodu.
 
Sylvia Goulardová (Francúzsko), bývalá poslankyňa EP. Pracovať má ako eurokomisárka pre vnútorný trh. Bude rovnako zodpovedná za nové generálne riaditeľstvo pre obranný priemysel a vesmír.
 
Kadri Simsonová (Estónsko) je dlhoročnou europoslankyňou a ministerkou hospodárskych vecí a infraštruktúry. Povedie oblasť energetiky.
 
Viac informácií nájdete na tomto odkaze: https://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-5542_cs.htm 
 
Zloženie Európskej komisie ešte nie je definitívne. Od 30. septembra do 8. októbra navrhnutých eurokomisárov vypočujú poslanci Európskeho parlamentu. Nové zloženie komisie majú schváliť 23. októbra. Nová komisia sa svojej funkcie ujme 1. novembra 2019. 
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce