Poďakovanie za dary Zeme v Starej Ľubovni

V sobotu 26. októbra 2019 sa v Starej Ľubovni uskutočnil ďalší ročník podujatia VĎAKYVZDANIE za dary Zeme. Okrem poďakovania za „ovocie“ celoročnej neľahkej práce všetkým pestovateľom, chovateľom a potravinárom na návštevníkov čakal aj bohatý kultúrny program, výstava hospodárskych zvierat, množstvo poľnohospodárskej techniky a regionálnych produktov s možnosťou ochutnávky.
 
 
Na úvod podujatia sa uskutočnilo odovzdanie žatevného venca, ktorý predstavuje symbol ukončenej žatvy predsedovi RPPK Stará Ľubovňa, členovi Predstavenstva SPPK Milanovi Semančíkovi a primátorovi Starej Ľubovne Ľubošovi Tomkovi. Predseda RPPK v príhovore okrem vyjadrenia vďaky za úrodu bilancoval aj posledný rok v odvetví agropotravinárstva v  okrese a vyzval prítomných, aby nakupovali slovenské potraviny, čím podporia nielen poľnohospodárov a potravinárov, ale aj domácu ekonomiku.
 
 
Po posvätení darov Zeme na návštevníkov čakal kultúrny program s vystúpeniami FS Ľubovňan, FSk Udolčanka z Údola, FSk Kečera z Jakubian, speváckej zložky FS Barvinok z Kamienky či speváčky Anny Poráčovej z Prešova.
 
RPPK Stará Ľubovňa ocenila prostredníctvom svojho predsedu a primátora prácu 16.  jednotlivcov, ktorí dlhé roky pracujú v tomto neľahkom odvetví a udelila im čestné uznanie za aktívnu a úspešnú prácu v poľnohospodárskom sektore, ktorá prispela k rozvoju agrokomplexu v okrese Stará Ľubovňa.
 
 
Poďakovanie za organizáciu tohto pekného podujatia patrí všetkým členom RPPK Stará Ľubovňa, mestu Stará Ľubovňa a Ľubovnianskemu osvetovému stredisku.
 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce