Nové pravidlá pohybu nákladných motorových vozidiel na cestách

Pre mimoriadnu situáciu v rámci opatrení proti šíreniu ochorenia koronavírusu rozhodol Ústredný krízový štáb dňa 12.3.2020 v záujme ochrany zdravia o sprísnení opatrení a zavedení obmedzení pre vstup do SR. Tieto opatrenia zasiahnu činnosť a pôsobenie spoločností a priemyslu, ktoré pôsobia na území SR.
 
Nové pravidlá platia od 13.3.2020, od 7.00 ráno.
 
 
Veľké hraničné priechody zostanú otvorené, ale zavádzajú sa na nich kontroly s tým, že na územie SR budú mať povolený vstup len osoby, ktoré sa preukážu oficiálnou formou pobytu – trvalým, rechodným, atď. a platným cestovným dokladom. Tieto osoby však budú musieť dodržať povinnú 14-dňovú karanténu. Osobám, ktoré dochádzajú za prácou z prihraničných obcí, sa odporúča vybaviť si potvrdenie od zamestnávateľa. Malé hraničné priechody budú zatvorené.
 
V prípade nákladnej dopravy sa bude naďalej v plnom rozsahu uplatňovať výnimka a špeciálny režim, ako platila doteraz od 9.3.2020.
 
Podrobnosti obsahuje verejná vyhláška Úradu verejného zdravotníctva, ktorá bude ešte aktualizovaná o ďalšie krajiny.
 
Rovnako dávame na vedomie povolenie všeobecnej výnimky Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR s cieľom zníženia koncentrácie vodičov nákladných motorových vozidiel na odpočívadlách, resp. odstavných plochách a zabezpečenie plynulého tranzitu cez územie SR.
 
Výnimku PZ spolu s vyhláškou ÚVZ nájdete v prílohe na stiahnutie
 
 

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce