Aktuálne výstupy AZZZ SR k téme koronavírusu

Zamestnávatelia kritizujú vyjadrenia I. Matoviča ohľadom blackoutu 
 
Predstavitelia zamestnávateľov kritizujú vyjadrenia premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), ktorý v stredu hovoril o možnosti tzv. blackoutu, teda "vypnutia Slovenska" počas niekoľkých týždňov. Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR tvrdí, že by to znamenalo kolaps podnikateľského prostredia.

Blackout by mal podľa asociácie význam len vtedy, ak by sa doň zapojili všetky krajiny európskeho kontinentu. V súčasnej dobe voľného pohybu osôb a globalizácie je to podľa AZZZ prakticky nemožné, preto by mohol mať význam iba vo veľmi uzavretých krajinách. "Ani potom by sme však nemali stopercentnú istotu, že sa vírus nevráti opäť. Z čoho budú potom firmy platiť zdravých a práceschopných ľudí? A z čoho bude štát vyplácať nezamestnaných, ak podnikatelia a bežní občania prestanú prispievať do štátnej kasy?" dodala asociácia, ktorá opätovne volá po zriadení hospodárskeho krízového štábu.
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce