KORONAVÍRUS: INFORMUJEME, 17. apríla

Predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Emil Macho sa podvečer zúčastnil rokovania s podpredsedom vlády SR a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom. Bližšie informácie o stretnutí prinesieme v najbližších dňoch.
 
 
Emil Macho bol dnes hosťom aj Ranných správ RTVS. Hovoril o potravinovej sebestačnosti a dôvodoch, prečo sa ju nedarí zvyšovať.
 
Celý rozhovor si môžete pozrieť na tomto odkaze: http://sppk.sk/clanok/3242
 
 
Úrad SPPK v spolupráci s RPPK plánoval aj v tomto roku vykonať pre podávaním jednotných žiadostí o podporu školenia venované problematike základným problémom v oblasti priamych podpôr. Vzhľadom k aktuálnej situácii Úrad SPPK pristúpil k náhradnému spôsobu informovania členov.
 
Cukrári majú existenčné problémy:
Súčasná situácia spôsobuje problémy aj v cukrárenskom sektore. Cukrári sa preto obávajú straty svojho podnikania. Maloobchodné predajne cukrárskych výrobkov sú totiž už niekoľko týždňov zatvorené z dôvodu šírenia pandémie koronavírusu.
 
 
Celý článok nájdete TU: http://sppk.sk/clanok/3240
 
Zákon predstavuje súbor noviel vybraných zákonov v pôsobnosti ministerstva vnútra. Zákon sa týka aj agropotravinárstva, keďže upravuje všeobecné otázky v krízovej situácii napr. v súv. so živnostenským podnikaním, cestnou premávkou, vydávaním zbrojných preukazov a ďalšie.
 
Publikujeme vykonávacie nariadenie EÚ 2020/531 zo 16. apríla 2020, ktorým sa v súvislosti s rokom 2020 stanovuje výnimka, pokiaľ ide o úroveň platby preddavkov v prípade priamych platieb a opatrení na rozvoj vidieka týkajúcich sa plôch a zvierat, a z článku 75 ods. 2 prvého pododseku uvedeného nariadenia, pokiaľ ide o priame platby.
 
Prinášame vám ešte vykonávacie nariadenie komisie (EÚ) 2020/532 zo 16. apríla 2020, ktorým sa v súvislosti s rokom 2020 stanovujú výnimky, pokiaľ ide o určité administratívne kontroly a kontroly na mieste uplatniteľné v rámci SPP.
 
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce