Bývalý šéf PPA je obvinený z prijímania úplatku

Bývalého šéfa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Juraja Kožucha včera 22. apríla zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA). V neskorých večerných hodinách následne polícia zadržala aj finančníka Martina Kvietika.
 
Policajti v rámci akcie Dobytkár dnes vzniesli obvinenia proti obom menovaným. Policajný zbor SR o tom informoval na sociálnej sieti.
 
„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie osobám J. K. za zločin prijímania úplatku a M. K. za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v súvislosti s udeľovaním dotácií Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Celková výška prijatých úplatkov zo strany obvinených J. K. a M. K. predstavuje sumu vo výške 924 000 eur,“ uviedla polícia. Dodala, že vyšetrovateľ vo veci spracuje podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby.
 
NAKA v rámci akcie Dobytkár opakovane počas marca a apríla vykonávala zaisťovacie úkony na celom území Slovenska. Dôvodom sú podozrenia z korupčnej trestnej činnosti a legalizácie príjmov z trestnej činnosti z prostredia PPA.
 
Krátko po voľbách zadržala polícia kontrolóra zvolenského pracoviska PPA a spolu s ním ďalších osem ľudí. Počas zásahu bolo zaistených 100-tisíc eur v hotovosti a obrazy za 800-tisíc eur. O niekoľko týždňov neskôr polícia zatkla aj bývalého riaditeľa PPA Ľubomíra Partiku a Mareka Kodadu, ktorý pracoval na ministerstve pôdohospodárstva ako riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce