Poľnohospodárom došla s Mičovským trpezlivosť. Chaos v odvetví má podľa nich riešiť už premiér

Kritika spôsobu riadenia ministerstva novým vedením silnela z mesiaca na mesiac, až vyvrcholila na spoločnom rokovaní ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského (OĽaNO) s vyše 130 členmi Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) minulý piatok v Banskej Bystrici.
 
„Úprimným a korektným spôsobom sme mu povedali, čo si myslíme o dianí na ministerstve, o personálnych zmenách, o jeho vyhláseniach,“ hovorí predseda SPPK Emil Macho s tým, že od ministra očakávali, že im jasnejšie vysvetlí aké má v rezorte plány. „Pôdohospodárstvo je ovplyvnené dotáciami a tým, aké podmienky nám ministerstvo nastaví. Podľa toho potom budeme prispôsobovať výrobu. Očakávali sme jasné odpovede a od ministra sme sa dočkali len rovnakých slov, aké počúvame posledný polrok,“ rozhorčene tvrdí šéf komory.
 
Chýba im spolupráca
 
Situácia v agrosektore je podľa neho veľmi vážna. „Nikto neočakáva ani od ministra ani od premiéra, že problémy nahromadené za 30 rokov sa podarí šmahom ruky vyriešiť. Ale potrebujeme vidieť jasnú víziu, akým smerom sa bude sektor uberať a či vláda a spoločnosť vôbec so slovenským poľnohospodárstvom vôbec počítajú, alebo budeme naďalej vyvážať automobily a dovážať potraviny,“ hovorí E. Macho.
 
Pokračovanie článku nájdete na http://bit.ly/chaos_v_sektore_ma_riesit_premier
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce