Zomrel Ivan Oravec

Správu o úmrtí ikony slovenského poľnohospodárstva prijala Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora s veľkým zármutkom. Ivan Oravec patril k popredným osobnostiam domáceho agrárneho sektora. Jeho myšlienky a nadšenie k práci formovali aj činnosť najväčšej agropotravinárskej samosprávy na Slovensku. Takmer desaťročie bol predsedom Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.

 

 
Ivan!
 
Nestihli sme sa s Vami naposledy rozlúčiť, ešte raz Vám povedať, ako veľmi Vám vďačíme za Vašu prácu, ktorú ste odviedli pre prírodu, poľnohospodárstvo, ale aj spoločnosť a celú Slovenskú poľnohospodársku a potravinársku komoru. Vaše aktivity, činnosť, studnica nápadov, ktorými ste nás všetkých za tie roky zásobovali, boli vždy zdrojom Vašich neoceniteľných odborných vedomostí, skúseností a podnetných názorov.
 
Vaším odchodom prichádzame o veľa. Strácame nielen veľkého odborníka, čestného, spoľahlivého, priateľského a ústretového človeka, ale aj priateľa. Človeka s veľkým srdcom, ktorý mal rád svoju prácu, vedel poradiť, povzbudiť a najmä inšpiroval druhých k práci pre krajinu, poľnohospodárstvo, spoločnosť.
 
Dnes uzatvárame kapitolu Vašej pozemskej púte. Vy ste odišli a nám ostáva v srdci a duši nekonečný žiaľ a smútok. Ostávajú nám však aj spomienky na Vás, Váš elán a Vaše názory. A to je to, prečo si Vás budeme pamätať, prečo budeme myslieť na odkaz, ktorý ste svojou prácou pre poľnohospodárstvo zanechali.
 
 
 
Vážená smútočná rodina!
 
V mene Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory sa chcem úprimne poďakovať za všetku prácu, ktorú Ivan Oravec vykonával. Chcem sa Vám poďakovať aj za pochopenie a rodinné zázemie, ktoré ste mu roky vytvárali, aby mohol aktívne pracovať, prinášať život na vidieku a popri tom sa starať aj o rodinu, svojich najbližších.
 
Chcem Vám, vážená smútočná rodina, vyjadriť v mene mojom a aj v mene Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory úprimnú sústrasť nad stratou milovaného človeka. Cítime s Vami a prežívame s Vami veľký žiaľ.
Emil Macho
 
 
Ivan Oravec zomrel vo veku 74 rokov. Smútočný obrad sa uskutoční pravdepodobne na konci roka v nitrianskom okrese. Vzhľadom na situáciu sa smútočná rozlúčka bude konať len v kruhu najbližších.
 
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora vyslovuje úprimnú sústrasť rodine Ivana Oravca.
 
 
Opustil nás veľký človek a veľký predseda!
 
Česť jeho pamiatke!
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce