Finančné príspevky na podporu duálneho vzdelávania

Dovoľujeme si informovať všetkých zamestnávateľov zapojených do systému duálneho vzdelávania o možnosti požiadať o finančný príspevok na zabezpečenie praktického vyučovania v systéme duálneho vzdelávania (priama platba) do 31.3.2021, a to podľa ustanovenia §21a zákona č. 61/2015 o odbornom vzdelávaní a príprave.
 
Súčasne Vám dávame do pozornosti dodatočný príspevok na podporu duálneho vzdelávania, ktorý sa podarilo vykomunikovať vzhľadom na pandemickú situáciu, s ňou spojenými zvýšenými nákladmi zamestnávateľov v SDV a zabezpečenie udržateľnosti systému. Jedná sa o jednorazový príspevok nad rámec priamej platby uvedenej vyššie a týka sa žiakov 1. ročníka s učebnou zmluvou (ktorí vstúpili do SDV v šk. roku 2020/2021).
 
Celková čiastka oboch príspevkov predstavuje výšku 8,5 milióna EUR, z čoho 2,5 milióna EUR je práve dodatočný príspevok.  
 
Obidve žiadosti (podpísaný originál) je potrebné podať do 31.3.2021 na adresu ŠIOV poštou, prílohy sa posielajú elektronicky. Zamestnávatelia môžu požiadať kumulatívne o oba príspevky.
 
Prikladáme link pre viac informácií:
 
ZODPOVEDNÍ PRACOVNÍCI PRE KOORDINÁCIU PROCESU ŽIADOSTI O PRÍSPEVOK - regionálni koordinátori (zamestnanci ŠIOV v rámci NP Duál):
 

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce