Rumuni sa majú

Dobrá správa pre rumunských poľnohospodárov: 4 miliardy eur z Plánu obnovy na zavlažovanie a sucho
 
 
Rumunský europoslanec a podpredseda Výboru pre poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka Daniel Buda (PNL, EPP) informoval, že prezident a lídri vládnej koalície sa dohodli na Národnom pláne obnovy a odolnosti. Dobrá správa pre poľnohospodárov je, že 4 mld. € bude určených na zavlažovanie a boj so suchom. Ide o niečo vyše 13% z celkového objemu zdrojov 30 mld. € (granty a úvery).
 
Rumunské poľnohospodárstvo tak patrí medzi priority Plánu obnovy spolu so zdravotníctvom (3 mld. €), udržateľnou infraštruktúrou - diaľnice a železnice (9,5 mld. €), vzdelávaním (4 mld. €), OZE (1,3 mld. €), zalesňovaním (1,5 mld. €) a obnovou budov (2,2 mld. €). Opatrenia majú vytvoriť pracovné miesta, posilniť podnikateľskú aktivitu a zvýšiť konkurencieschopnosť ekonomiky.
 
Návrh plánu obnovy musí ešte pred zaslaním Európskej komisii schváliť vláda. 
 
Viac informácií nájdete v dvoch nasledujúcich príspevkoch: 
 
 
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce