Nitra žije Agrokomplexom

Úvodný deň 20.8.2015 sa začal oficiálnym otvorením 42. ročníka Medzinárodnej výstavy Agrokomplex. Predseda vlády SR Robert Fico zdôraznil obrovský význam poľnohospodárstva, ktorý si však podľa neho stále mnohí ľudia naplno neuvedomujú. Premiér hovoril aj o úlohách, ktoré čakajú na toto odvetvie. Patrí k nim napríklad výzva pre šľachtiteľské ústavy, ktoré musia novými odrodami zareagovať na klimatické zmeny alebo výzva, ako vyriešiť prepady nákupných cien v sektore mlieka alebo ošípaných. 
 
 
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora sa tento rok prezentuje svojím stánkom v pavilóne M1. V jeho priestoroch sa vystavuje 45 potravinárskych a poľnohospodárskych podnikateľských subjektov, zväzov a združení. Zároveň sa uskutočnia ochutnávky potravinárskych produktov od slovenských výrobcov a pripravené sú rôzne aktivity pre deti i dospelých.
 
 
SPPK je aj jedným zo spoluorganizátorov diskusných okrúhlych stolov, ktoré si počas Agrokomplexu už 4. rok nachádzajú svojich priaznivcov. V prvej diskusii na tému Rôznorodá a vyvážená strava a jej vplyv na zdravie človeka sa stretli piati odborníci na výživu, lekári a výskumníci, ktorí vysvetľovali, z čoho sa má skladať zdravý tanier a čo je pravda na potravinových mýtoch. 
 
 
V druhej diskusii sa predseda SPPK Milan Semančík, riaditeľ SEMA HŠ, s.r.o. Sládkovičovo Marian Halmeš a Radoslav Jakub z Generálneho riaditeľstva pre poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka EK v Bruseli zaoberali skúsenosťami z implementácie Spoločnej poľnohospodárskej politiky a Programu rozvoja vidieka. 
 
 

Ponúkame aj záznam z piatkového živého vstupu televízie TA3, ktorého hosťami boli predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Milan Semančík a predseda Slovenského zväzu prvovýrobcov mlieka Alexander Pastorek (podpredseda SPPK).

Fotogalériu z podujatia nájdete TU. 

 
42. ročník Agrokomplexu sa skončí v nedeľu 23.8.2015. 
 
 
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce