Aj tento rok bude v Rakúsku gro poľnohospodárskych dotácií vyplatených pred Vianocami

„S ohľadom na súčasnú neistú ekonomickú situáciu je obzvlášť dôležité, aby poľnohospodári mohli dostať tak rýchlo, ako je to možné, priame, ako aj ostatné platby vyplatené v maximálnej miere pred Vianocami“, oznámil to 19.08.2015 rakúsky spolkový minister Andrä Rupprechter v tlačovej správe.
 
Rakúsky minister uviedol, že sa v rámci reformy nedávno prijatej Spoločnej poľnohospodárskej politiky do roku 2020, menil systém kontroly a vyplácania priamych platieb, a preto v súčasnosti Agrarmarkt Austria (obdoba našej PPA) naplno vykonáva kontroly, aby priame platby, ako aj platby v rámci Programu rozvoja vidieka, boli vyplatené čo najskôr.
 
Súčasne rakúsky minister Rupprechter komunikuje s Komisiou EÚ a Radou ministrov poľnohospodárstva z ostatných členských krajín EÚ, aby v maximalnej miere umožnila platby zo strany EÚ ešte v tomto roku. Touto témou sa bude tiež zaoberať osobitné zasadnutie Rady ministrov pre poľnohospodárstvo 7. septembra.
Minister ale upozorňuje rakúskych roľníkov, že nie všetky platby budú pred Vianocami vyplatené.
 
Ing. Jozef Artim, CSc., ústredný riaditeľ SPPK
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce