Štartuje tretí ročník súťaže Podpor svoj odbor
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora štartuje tretí ročník projektu Podpor svoj odbor. Stredné odborné školy sa môžu do projektu registrovať od 15. septembra do 15. októbra tohto roku.
Dávid Hančinský, Odborné vzdelávanie a príprava
Aj tento rok sme pomohli, aby bol svet o trochu lepší
Aj tento rok sme sa zapojili do charitatívneho projektu MISIA, ABY BOL SVET LEPŠÍ, ktorý pomáha deťom v liečbe s rôznou formou zdravotného handicapu.
Matej Korpáš, Tlačový odbor
Poľnohospodári vítajú odškodnenie za sucho
Extrémne sucho v tomto roku výrazne ovplyvnilo našich pestovateľov a najmä chovateľov. Rýchla pomoc v celkovej výške 50 mil. eur pomôže na istý čas zastabilizovať počty hospodárskych zvierat.
Matej Korpáš, Tlačový odbor
Vláda dá na zmiernenie dosahov sucha na živočíšnu výrobu 50 mil. eur
Na zmiernenie dosahov sucha na živočíšnu výrobu pôjde 50 miliónov eur. Vyplýva to z materiálu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ktorý v stredu schválil vládny kabinet.
TASR
Rokovanie Predstavenstva SPPK s ministrom pôdohospodárstva
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan prijal pozvanie na rokovanie Predstavenstva SPPK.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Nový online magazín hydinárov
V snahe zvýšiť povedomie spotrebiteľskej verejnosti o slovenskom hydinovom mäse, vajciach a hydinových výrobkoch, s dôrazom na ich pôvod a kvalitu, spustila Únia hydinárov Slovenska v auguste nový online magazín na stránke www.slovenskahydina.sk.
Únia hydinárov Slovenska
Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 2. štvrťroku 2022
V 2. štvrťroku 2022 pracovalo v potravinárskom priemysle 32 144 zamestnancov. Oproti 2. štvrťroku 2021 sa stav zamestnancov zvýšil o 780, čo predstavuje zvýšenie o 2,5 %.
Veronika Vigašová, Odbor potravinárstva a obchodu
Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 2. štvrťroku 2022
V 2. štvrťroku 2022 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 1 190 EUR, čo predstavuje zvýšenie priemernej mesačnej mzdy o 78 EUR oproti sledovanému obdobiu v roku 2021.
Veronika Vigašová, Odbor potravinárstva a obchodu
Žatva sa skončila: sumár najhlavnejších informácií
Od začiatku mala žatva rýchly priebeh, avšak od 30. týždňa bola spomaľovaná daždivým počasím.
Martin Rovaš, Odbor poľnohospodárstva a služieb SPPK
Memorandum po stretnutí európskych poľnohospodárov
V Prahe sa stretli zástupcovia agropotravinárskych samospráv krajín V4, Bulharska, Chorvátska, Estónska, Litvy a Rumunska. Podpísali spoločné memorandum.
SPPK
Do pozornosti
Mladú krv potrebujeme ako soľ
Projekt Podpor svoj odbor môže prilákať do sektora nových mladých ľudí. Stredoškoláci propagáciou vlastných škôl prostredníctvom videí pomáhajú žiakom základných škôl pri výbere strednej školy. Mladí tvorcovia najlepších videí si prevzali ceny v Hoteli Carlton v Bratislave.
Zostane kukurica na Slovensku perspektívnou plodinou?
Zväz pestovateľov a spracovateľov kukurice Vás pozýva na konferenciu, ktorá sa uskutoční 19. apríla 2023 na Agroinštitúte v Nitre. Cieľom podujatia je priniesť komplexné informácie o pestovaní, spracovaní, odhadovanom vývoji cien energií, ale aj zmenách v priamych platbách.
Aktuálna zľava na palivové karty - apríl 2023
Na základe zmluvy medzi SPPK a spoločnosťou SLOVNAFT, a.s., natankovali členovia SPPK prostredníctvom palivových kariet celkovo 690 815,06 litrov pohonných hmôt.
Svetové ceny potravín medziročne klesli o 20,5%
Index cien potravín FAO klesá už 12 mesiacov po sebe. Svoje maximum dosiahol práve pred rokom. Aktuálny pokles bol spôsobený poklesom cien obilnín, rastlinných olejov a mliečnych výrobkov, zatiaľ čo ceny cukru a mäsa vzrástli.
O kvalite obzvlášť pred Veľkou nocou
Blížiace sa veľkonočné sviatky a zvýšený dopyt spotrebiteľov po potravinách núti potravinárov ešte viac hovoriť o kvalite a poukazovať na zdravé slovenské výrobky. Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora odštartovala tretí ročník projektu Slovenská Veľká noc.