Štátneho tajomníka Kamenického vystrieda Csicsai

Strana Most-Híd sa podľa jej poslanca a budúceho štátneho tajomníka na ministerstve pôdohospodárstva Gabriela Csicsaia nikdy netajila tým, že je pre ňu poľnohospodárstvo prioritou.
 
Nový štátny tajomník MPRV SR Gabriel Csicsai. Zdroj: Most-Híd
 
Csicsai dúfa, že sa mu na novom poste podarí naplniť väčšinu z priorít v rámci tejto oblasti, ktoré sú uvedené vo vládnom programe. Predovšetkým je podľa neho potrebné zabezpečiť konkurencieschopnosť slovenského poľnohospodárstva do budúcnosti.
 
Pripomína fakt, že po roku 2020 prídu poľnohospodári o nenávratné platby z Európskej únie a v tomto smere upriamuje pozornosť najmä na malé a stredné podniky. Aj keď strata platieb postihne aj veľké aj malé podniky, tie menšie sa s tým podľa neho ťažšie vyrovnajú.
 
"Ak chceme mať efektívne poľnohospodárstvo aj po roku 2020 musíme sa sústrediť na to, aby sme oživili malé a stredné podniky," uviedol Gabriel Csicsai.
 
O tom, že bude Csicsai štátnym tajomníkom rezortu pôdohospodárstva, informoval po dnešnom rokovaní predstavenstva Mosta-Híd predseda tejto koaličnej strany Béla Bugár. Csicsai je aktuálne poslancom Národnej rady SR a v minulosti bol už dvojkou v agrorezorte.
 
Zmeny si vyžiadal odchod pätice poslancov zo #Siete a ich vstup do klubu Mosta-Híd. Strana tak preberie vládne posty, na ktorých má #Sieť svojich nominantov.
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce