Hydinári s podnetom na PMÚ
Hydinári sa bránia voči protisúťažnému správaniu poľského producenta slepačích vajec.
Únia hydinárov Slovenska
Priemerná mzda zamestnancov v potravinárskom priemysle stúpla
V prvom polroku 2016 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 845 eur. Oproti prvému polroku 2015 to predstavuje nárast o 3,8 %.
Tatiana Belová, odbor potravinárstva a obchodu SPPK
Člen Predstavenstva SPPK Oliver Šiatkovský v rozhovore pred denník SME
Ani dážď, ani slnko. Prečo sú poľnohospodári s každým počasím nespokojní?
www.sme.sk
Aktuálna zľava na palivové karty - august 2016
Pozrite si aktuálne zľavy na pohonné hmoty.
Mgr. Peter Lacina, odbor poľnohospodárstva a služieb
Dovoz a vývoz poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov za mesiace január až máj 2016 a 2015
Saldo zahraničného obchodu s poľnohospodárskymi a potravinárskymi výrobkami v období január až máj 2016 bolo pasívne v objeme – 599,5 mil. eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku sa zvýšilo o 157,2 mil. eur (35,5 %).
Tatiana Belová, odbor potravinárstva a obchodu SPPK
Priemerný počet zamestnancov v potravinárskom priemysle sa zvýšil
V prvom polroku 2016 v potravinárskom priemysle pracovalo 30 726 zamestnancov. Oproti prvému polroku 2015 sa stav zvýšil o 1 263 zamestnancov, čo predstavuje 4,3 %.
Tatiana Belová, odbor potravinárstva a obchodu SPPK
GMO a nositelia Nobelovej ceny
Komu v skutočnosti slúži iniciatíva v prospech GMO podpísaná laureátmi Nobelovej ceny?
Igor Šarmír, SPPK
SPPK aj tento rok so stánkom na Agrokomplexe
Pozývame vás na návštevu našej expozície v pavilóne M1 počas 43. ročníka Medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex 2016, ktorá sa uskutoční 18. ‑ 21. augusta na výstavisku Agrokomplex v Nitre.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Žatevný monitoring
Na Slovensku sa postupne končí žatva repky, zostáva zobrať už len 5 % úrody. Jačmene sú pozberané na 86 %, pšenica na 84 % a hustosiate obilniny spolu na 81 %.
Jarmila Dubravská, odbor poľnohospodárstva a služieb SPPK
Snažia sa o tradíciu
Netradične v duchu tradície každoročných rodinných stretnutí – s takouto myšlienkou zorganizovala RPPK Trnava podujatie pre trnavských poľnohospodárov a potravinárov.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Do pozornosti
Žatevný monitoring - 28. týždeň
Vzhľadom k neustálym výkyvom počasia, ktoré zásadne ovplyvňujú produkciu plodín a následne aj produkciu potravín, ale aj udržateľnosť kvality pôdy, životného prostredia a krajiny, je nevyhnutné bezodkladne riešiť riadenie rizík v poľnohospodárstve.
Stretnutie k hrabošom
Čím dlhšie trvá žatva, tým viac škôd počítajú poľnohospodári na svojej úrode práve pre premnožené hraboše. V niektorých oblastiach je situácia až kritická. O možných riešeniach sa hovorilo počas stretnutia so zástupcami MPRV SR a ÚKSUPu.
Predchádzajme vzniku požiarov na poliach
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora vyzýva všetkých ľudí, ktorí sa zdržiavajú na poliach a v blízkosti žatevných prác, aby boli ostražití. V posledných dňoch sme boli svedkami masívnych požiarov, ktoré ohrozovali ľudí, zvieratá a spôsobili vysoké škody na úrode obilnín.
Sprievodca administratívnou finančnou kontrolou PRV 2014
Na internetovej stránke Pôdohospodárskej platobnej agentúry bol zverejnený Sprievodca administratívnou finančnou kontrolou PRV 2014.
Laboratory workshop day
Workshop deň bude plný praktických ukážok využitia laboratórnych a terénnych možností pre Váš biznis a podnikateľské stratégie. Ukážky sú zamerané hlavne pre tých, ktorí vyrábajú výrobky (syry, víno, ovocné šťavy a iné) a chcú si ich dať otestovať, ale aj overiť svoje obchodné a marketingové aktivity.