Podpoľanci objavovali vlastné chute

Podpoľanci objavovali vlastné chute

V Lieskovom sa 4. júna 2016 piatykrát stretli miestni kulinári na Tradičnej chuti Podpoľania, aby objavili pôvodné jedlá svojho regiónu.

RPPK Zvolen

07.06.2016

Vzdelávací kurz „Predchádzanie znečisťovaniu vodných zdrojov pri ošetrovaní poľných kultúr prípravkami na ochranu rastlín“

Vzdelávací kurz „Predchádzanie znečisťovaniu vodných zdrojov pri ošetrovaní poľných kultúr prípravkami na ochranu rastlín“

Slovenská asociácia ochrany rastlín v spolupráci s Európskou asociáciou ochrany rastlín Vás pozývajú na jednodňový vzdelávací kurz Predchádzanie znečisťovaniu vodných zdrojov pri ošetrovaní poľných kultúr prípravkami na ochranu rastlín

SCPA

06.06.2016

Štát nepodporí všetkých chovateľov dojníc

Štát nepodporí všetkých chovateľov dojníc

Mliečne fórum potvrdilo už dopredu avizovanú informáciu, že štát poskytne finančnú pomoc pre chovateľov dojníc.

Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK

04.06.2016

Zmena e-mailovej adresy na sekretariáte SPPK

Zmena e-mailovej adresy na sekretariáte SPPK

Od 1.6. 2016 došlo na sekretariáte SPPK k zmene. Pre komunikáciu s úradom prosím využívajte e-mailovú adresu [email protected].

SPPK

02.06.2016

Ruské embargo má platiť aj v roku 2017

Ruské embargo má platiť aj v roku 2017

Podpredseda ruskej vlády Arkadij Dvorkovič: "Myslím, že tieto dokumenty budú schválené, iba ak by nastali zázračné zmeny v geopolitike."

Peter Cyprich, tlačový odbor SPPK

02.06.2016

Prežijú slovenskí prvovýrobcovia mliečnu krízu?

Prežijú slovenskí prvovýrobcovia mliečnu krízu?

Slovenský zväz prvovýrobcov mlieka organizuje 3. júna 2016 od 10:00 Mliečne fórum v priestoroch kongresovej sály Agroinštitútu v Nitre.

SZPM

31.05.2016

Nekorektné strategické projekty

Nekorektné strategické projekty

Slušne povedané ústami poľnohospodárov: nekorektné bolo rozhodnutie bývalého vedenia ministerstva pôdohospodárstva navýšiť objem finančných prostriedkov uvedených vo výzve pre oblasť 8, tzv. strategické projekty z 18 mil. € na 93 mil. €.

Ing. Jozef Artim, CSc., ústredný riaditeľ SPPK

30.05.2016

Chovateľský deň ošípaných v Nitre

Chovateľský deň ošípaných v Nitre

Zväz chovateľov ošípaných v spolupráci s partnerskými organizáciami pravidelne organizuje podujatie pre chovateľov a priaznivcov chovu ošípaných. Deň ošípaných v Nitre bol zameraný na hodnotenie výsledkov kontroly úžitkovosti, produkcii bravčového mäsa, využití mangalice a odborným chovateľským radám. Chovateľský deň bol spojený aj s ochutnávkou kvalitných výrobkov z bravčového mäsa.

Ing. Jarmila Dubravská, PhD., SPPK

Klúč |  27.05.2016

Gabriela Matečná a Zsolt Simon v rádiu Slovensko

Gabriela Matečná a Zsolt Simon v rádiu Slovensko

27. mája bola v rádiu Slovensko diskusia o podpore našich farmárov a o zákone predaja pôdy cudzincom. Ponúkame záznam tejto diskusie.

tlačový odbor SPPK

27.05.2016

Deň poľa zameraný na krmoviny privítala Očová už po 22-krát

Deň poľa zameraný na krmoviny privítala Očová už po 22-krát

Spoluorganizátormi podujatia sú Poľnohospodárske družstvo Očová, Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum, Technická fakulta SPU v Nitre a Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora. Pozvanie na Deň poľa do Očovej prijal aj ústredný riaditeľ SPPK Jozef Artim.

Matej Korpáš, tlačový odbor SPPK

27.05.2016

Do pozornosti

Tradičná chuť Podpoľania

Pozývame Vás na 8. ročník Tradičnej chuti Podpoľania, ktorý sa uskutoční 15. júna 2019 v obci Slatinské Lazy. Tešíme sa na vás!

Bezpečnosť potravín sa týka nás všetkých – 1. Svetový deň bezpečnosti potravín (2019)

Každý z nás má právo na bezpečné a výživné potraviny, ako aj na ich dostatok. Aj dnes na svete ochorie po konzumácii kontaminovaných potravín takmer každý 10. človek.

Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. štvrťroku 2019

V 1. štvrťroku 2019 v potravinárskom priemysle pracovalo 32 086 zamestnancov. Oproti 1. štvrťroku 2018 sa stav zamestnancov znížil o 66, čo predstavuje 0,2 %.

Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. štvrťroku 2019

V 1. štvrťroku 2019 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 981 EUR. Oproti 1. štvrťroku 2018 to predstavuje nárast o 8,4 %.

Svetové ceny mlieka a mliečnych výrobkov sa priblížili k päťročnému maximu

Index cien potravín FAO pokračuje v raste už piaty mesiac po sebe. Zatiaľ čo ceny cukru a olejov poklesli, ostatné subindexy zaznamenali v máji nárast. Najviac rástli ceny mliečnych výrobkov a obilnín.

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce