Podpoľanci objavovali vlastné chute
V Lieskovom sa 4. júna 2016 piatykrát stretli miestni kulinári na Tradičnej chuti Podpoľania, aby objavili pôvodné jedlá svojho regiónu.
RPPK Zvolen
Vzdelávací kurz „Predchádzanie znečisťovaniu vodných zdrojov pri ošetrovaní poľných kultúr prípravkami na ochranu rastlín“
Slovenská asociácia ochrany rastlín v spolupráci s Európskou asociáciou ochrany rastlín Vás pozývajú na jednodňový vzdelávací kurz Predchádzanie znečisťovaniu vodných zdrojov pri ošetrovaní poľných kultúr prípravkami na ochranu rastlín
SCPA
Štát nepodporí všetkých chovateľov dojníc
Mliečne fórum potvrdilo už dopredu avizovanú informáciu, že štát poskytne finančnú pomoc pre chovateľov dojníc.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Zmena e-mailovej adresy na sekretariáte SPPK
Od 1.6. 2016 došlo na sekretariáte SPPK k zmene. Pre komunikáciu s úradom prosím využívajte e-mailovú adresu [email protected].
SPPK
Ruské embargo má platiť aj v roku 2017
Podpredseda ruskej vlády Arkadij Dvorkovič: "Myslím, že tieto dokumenty budú schválené, iba ak by nastali zázračné zmeny v geopolitike."
Peter Cyprich, tlačový odbor SPPK
Prežijú slovenskí prvovýrobcovia mliečnu krízu?
Slovenský zväz prvovýrobcov mlieka organizuje 3. júna 2016 od 10:00 Mliečne fórum v priestoroch kongresovej sály Agroinštitútu v Nitre.
SZPM
Nekorektné strategické projekty
Slušne povedané ústami poľnohospodárov: nekorektné bolo rozhodnutie bývalého vedenia ministerstva pôdohospodárstva navýšiť objem finančných prostriedkov uvedených vo výzve pre oblasť 8, tzv. strategické projekty z 18 mil. € na 93 mil. €.
Ing. Jozef Artim, CSc., ústredný riaditeľ SPPK
Chovateľský deň ošípaných v Nitre
Zväz chovateľov ošípaných v spolupráci s partnerskými organizáciami pravidelne organizuje podujatie pre chovateľov a priaznivcov chovu ošípaných. Deň ošípaných v Nitre bol zameraný na hodnotenie výsledkov kontroly úžitkovosti, produkcii bravčového mäsa, využití mangalice a odborným chovateľským radám. Chovateľský deň bol spojený aj s ochutnávkou kvalitných výrobkov z bravčového mäsa.
Ing. Jarmila Dubravská, PhD., SPPK
Gabriela Matečná a Zsolt Simon v rádiu Slovensko
27. mája bola v rádiu Slovensko diskusia o podpore našich farmárov a o zákone predaja pôdy cudzincom. Ponúkame záznam tejto diskusie.
tlačový odbor SPPK
Deň poľa zameraný na krmoviny privítala Očová už po 22-krát
Spoluorganizátormi podujatia sú Poľnohospodárske družstvo Očová, Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum, Technická fakulta SPU v Nitre a Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora. Pozvanie na Deň poľa do Očovej prijal aj ústredný riaditeľ SPPK Jozef Artim.
Matej Korpáš, tlačový odbor SPPK
Do pozornosti
Tradičná chuť Podpoľania
Pozývame Vás na 8. ročník Tradičnej chuti Podpoľania, ktorý sa uskutoční 15. júna 2019 v obci Slatinské Lazy. Tešíme sa na vás!
Bezpečnosť potravín sa týka nás všetkých – 1. Svetový deň bezpečnosti potravín (2019)
Každý z nás má právo na bezpečné a výživné potraviny, ako aj na ich dostatok. Aj dnes na svete ochorie po konzumácii kontaminovaných potravín takmer každý 10. človek.
Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. štvrťroku 2019
V 1. štvrťroku 2019 v potravinárskom priemysle pracovalo 32 086 zamestnancov. Oproti 1. štvrťroku 2018 sa stav zamestnancov znížil o 66, čo predstavuje 0,2 %.
Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. štvrťroku 2019
V 1. štvrťroku 2019 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 981 EUR. Oproti 1. štvrťroku 2018 to predstavuje nárast o 8,4 %.
Svetové ceny mlieka a mliečnych výrobkov sa priblížili k päťročnému maximu
Index cien potravín FAO pokračuje v raste už piaty mesiac po sebe. Zatiaľ čo ceny cukru a olejov poklesli, ostatné subindexy zaznamenali v máji nárast. Najviac rástli ceny mliečnych výrobkov a obilnín.