Vyzývame na dodržiavanie zákonných povinností v oblasti aplikácie ako aj uvádzania prípravkov na ochranu rastlín

Vyzývame na dodržiavanie zákonných povinností v oblasti aplikácie ako aj uvádzania prípravkov na ochranu rastlín

Osvedčenia o odbornej spôsobilosti v oblasti uvádzania a aplikácie prípravkov na ochranu rastlín a pomocných prípravkov na trh SR s celoštátnou platnosťou budú účastníkom vydávané až po absolvovaní akreditovanej e-learningovej vzdelávacej aktivity. Osvedčenie je platné na dobu 10 rokov.

Marián Mituch, Odbor poľnohospodárstva a služieb

01.01.1970

Do pozornosti

SPPK organizuje tlačovú besedu v priestoroch PD Žemberovce

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora spolu so Zväzom chovateľov oviec a kôz na Slovensku organizujú dňa 26.3.2015 o 10.00 v priestoroch PD Žemberovce v levickom okrese tlačovú besedu.

Začal 5. ročník medzinárodného poľnohospodárskeho veľtrhu

V stredu 25. marca sa začal medzinárodný poľnohospodársky veľtrh v Nitre na výstavisku Agrokomplex. Poľnohospodári nájdu najnovšiu techniku a technológie pre svoje farmy. Na veľtrhu je na ploche viac ako 21 tisíc m2 takmer 300 vystavovateľov. Spolu s poľnohospodárskym veľtrhom prebieha 6. ročník výstavy Rybárstvo a poľovníctvo a 1. ročník výstavy Včelárstvo.

Klimatické podmienky sú ideálne, horšie je to s podmienkami ekonomickými

Ročne dovážame vyše stotisíc kilogramov jabĺk. Naše klimatické podmienky sú pritom pre jablká ideálne. Podľa ovocinárov nie sú ideálne podmienky ekonomické.

Odborné vzdelávanie a príprava – šanca pre ekonomický rast Slovenska

Nový zákon o odbornom vzdelávaní a príprave stanovuje nové práva zamestnávateľov, ale aj povinnosti v oblasti odborného vzdelávania a prípravy. Zákon nadobudne účinnosť od 1. apríla 2015.

Michal Abelovič: Priestor na výrazný rast cukrovarníctva nie je ani na Slovensku

Rozhovor s predsedom Slovenského cukrovarníckeho spolku Michalom Abelovičom o súčasnej situácii na trhu s cukrom.

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce