Vajíčka z Babičkinho dvora

Jeden z najväčších producentov konzumných slepačích vajec na Slovensku zmenil od 1. júla 2016 svoj názov – z Ekobauernhofu a.s. je dnes Babičkin dvor, a.s.
 
 
Ako povedal predseda predstavenstva tejto veľkokrtíšskej hydinárskej firmy Zdeněk Berka, ich najúspešnejším produktom sú Babičkine vajcia, a tak zmena názvu spoločnosti bola logická. Nový názov vystihuje dôraz, ktorý kladú na nadštandartnú starostlivosť o nosnice, kŕmne zmesi a celý proces výroby vajec. K zmene sa pozitívne postavili aj spotrebitelia v prieskume, ktorý uskutočnili na prelome marca a apríla tohto roku a zúčastnilo sa na ňom vyše 700 respondentov z celého Slovenska. Názov Babičkin dvor z nich podporilo až 79%.
 
Veľkokrtíšska spoločnosť sa zároveň v rámci tzv. Kódexu farmárov z Babičkinho dvora rozhodla verejne zaviazať k dlhodobému zvyšovaniu komfortu a životného prostredia, v ktorom nosnice žijú.
 
 
Babičkin dvor má v regióne Veľkého Krtíša 8 malých a stredných slepačích fariem s podstielkovým, klietkovým a voľnovýbehovým chovov nosníc.
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce