Systém duálneho vzdelávania - manuál pre zamestnávateľa, strednú odbornú školu a zriaďovateľa školy

Manuál „Systém duálneho vzdelávania - manuál pre zamestnávateľa, strednú odbornú školu a zriaďovateľa školy“ má byť sprievodcom pre pracovníkov zamestnávateľa, ktorý sa rozhodne zapojiť sa do systému duálneho vzdelávania a tak prevziať zodpovednosť za praktické vyučovanie žiakov stredných odborných škôl, pre pracovníkov strednej odbornej školy a súčasne aj pre pracovníkov jej zriaďovateľa. Sprevádza zamestnávateľa a školu samotným procesom vstupu do systému duálneho vzdelávania a výkonom praktického vyučovania u zamestnávateľa. 
 
Poskytuje zamestnávateľovi a škole základné informácie o legislatívnych podmienkach duálneho vzdelávania a praktického vyučovania v systému odborného vzdelávania, informácie o podmienkach hmotného a finančného zabezpečenia žiaka, informácie o daňových a odvodových povinnostiach zamestnávateľa a žiaka spojených s poskytovaním praktického vyučovania ako aj základné informácie k samotnému výkonu praktického vyučovania u zamestnávateľa.
 
Cieľom manuálu je poskytnúť škole, jej zriaďovateľovi, žiakovi ale aj zamestnávateľovi komplexné informácie, ktoré im pomôžu zodpovedať všetky otázky, s ktorými sa stretnú na ceste odborného vzdelávania a prípravy žiaka s učebnou zmluvou v systéme duálneho vzdelávania.
 
 

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce