Sektorovo riadené inovácie v podmienkach SR

Účastníci konferencie, ktorú 30. mája zorganizovala v Modre Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení SR a spoločnosť Trexima, diskutovali o spôsoboch prepojenia potrieb zamestnávateľov a vzdelávania, resp. o harmonizácii vzdelávania a trhu práce. Na konferencii sa zúčastnil aj predseda SPPK Emil Macho.
 
 
Vzdelávacie subjekty by sa mali jedoducho dostať k aktuálnym a objektívnym popisom požiadaviek na formovanie vzdelávacích programov v súlade s potrebami zamestnávateľov, ktorými by sa mali následne riadiť.
 
Vzniká aj nový projekt pod gesciou Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny SR pod názvom SEKTOROVO RIADENÉ INOVÁCIE.
 
 
Aktéri diskutovali o prognózach vývoja na trhu práce a o potrebe pracovných síl v jednotlivých sektoroch, pretože bez kvalitných ľudí nám nebudú prosperovať kľúčové odvetvia nášho hospodárstva. 
 
Prezentácie z konferencie nájdete v prílohe na stiahnutie.
 
 

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce