Opakované krupobitia na východe Slovenska

Dňa 7. júla 2019 v popoludňajších hodinách sa v oblasti východného Slovenska opätovne prehnalo viacero búrok. V uplynulých desiatich dňoch je to už tretia vlna vyčíňania prírody sprevádzaná krupobitím. Krúpy v niektorých oblastiach dosahovali veľkosť golfových loptičiek.
 
 
Celkový sumár spôsobených škôd odhaduje Agra poisťovňa až na vyše 1,2 mil. eur. Poškodených bolo viac ako 3,5-tisíc hektárov porastov. Najväčšie škody boli spôsobené predovšetkým na plodinách pred zberom, t.j. na repke a obilninách. Vysoké škody sa odhadujú aj na sóji či kukurici.
 
„Včerajšie, už viacnásobné krupobitie znovu potvrdilo, že je treba sa včas zabezpečiť voči takýmto rizikám. Vďaka našim likvidátorom, ktorí vždy v čo najkratšom možnom termíne po oznámení škody klientom prídu na prehliadku poškodených pozemkov, zaisťuje Agra poisťovňa poľnohospodárom veľmi rýchle stanovenie spôsobených škôd a samozrejme aj promtné vyplatenie poistného plnenia,“ povedal Ing. Dalibor Bán, riaditeľ Agra poisťovne.
 

 

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce