Fajný festival v Bardejove

Na historickom Radničnom námestí v Bardejove sa 29. septembra uskutočnili tradičné dožinky a Fajný festival. Folkloristi zo súboru z Hertníka odovzdali dožinkový veniec a chlebík upečený z novej úrody predsedovi RPPK Bardejov Jozefovi Ovšaníkovi a ďalším váženým hosťom.
 
 
Predseda J. Ovšaník sa poďakoval a informoval prítomných o priebehu a výsledkoch žatvy v regióne. Poukázal na náročnú prácu poľnohospodárov, ale aj na nepriaznivé počasie, ktoré prevládalo počas  celej žatvy. Žatva v regióne bola ukončená v 35. týždni s priemernými úrodami ako v roku 2018. Konštatoval, že škody sú nielen na obilninách, ale aj krmovinách, ktoré sú pre daný región veľmi dôležité, nakoľko sa poľnohospodári živia aj chovom hovädzieho dobytka. 
 
Tých najmenších najviac zaujali ovečky a teliatka, ale aj poľnohospodárske stroje. V stánkoch sa pripravovali regionálne špeciality, na ktorých si návštevníci pochutnali po novom z porcelánových misiek. Aj týmto podujatím sa tak región Bardejov zapojil do znižovania tvorby plastového odpadu.
 
 
Počas bohatého kultúrneho programu vystúpilo na námestí množstvo folklórnych súborov z bardejovského i prešovského regiónu, ale aj Ukrajiny.

 

Viac fotografií z podujatia nájdete TU.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce