Spotreba mäsa na Slovensku stúpa

Spomedzi krajín EÚ patríme medzi mierne podpriemerných jedákov mäsa. Naša spotreba na hlavu je však asi dvakrát vyššia, než celosvetový priemer. V deväťdesiatych rokoch spotreba mäsa a mäsových výrobkov na Slovensku výrazne klesla, dnes opäť stúpa. V jedálničku dlhodobo dominuje bravčové, nasledované hydinou.
 
 
V roku 2017 spotreboval priemerný Slovák takmer 63 kilogramov mäsa. V posledných rokoch spotreba mäsa rastie, dominuje bravčové.
 
Celú infografiku a jednotlivé porovnania nájdete na stránke Euractiv.sk.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Renomia Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce