Pre Prešovčanov

Nie je nám ľahostajné, ak sa stane nešťastie, obzvlášť ak je obrovského rozsahu. Minulotýždňová tragédia v Prešove na Mukačevskej ulici, pri ktorej následkom masívneho výbuchu plynu a veľkého požiaru prišlo o život sedem ľudí, jedna osoba je nezvestná, mnohí sa zranili a desiatky rodín stratili celý svoj majetok a domov, je mementom pre celú našu spoločnosť.
 
 
V takýchto ťažkých chvíľach, ktoré naplno prežívajú postihnuté prešovské rodiny, cítiť, ako vedia ľudia ťahať za jeden povraz, ako sa vedia spojiť a nezištne pomáhať jeden druhému, na diaľku, pre dobrú vec a najmä pre dôstojné prežitie aspoň prvých dní po veľkej tragédii.
 
Z upratovacej akcie pracovníkov Úradu SPPK - na pomoc Prešovčanom 
 
Zamestnanci Úradu Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory sa preto rozhodli, že prispejú finančnými prostriedkami na transparentný účet mesta Prešov. Vyzbierané peniaze poslali na účet mesta 10. decembra 2019.
 
Z upratovacej akcie pracovníkov Úradu SPPK - na pomoc Prešovčanom 
 
Peniaze pochádzajú z veľkej upratovacej akcie budovy Úradu SPPK, do ktorej sa zamestnanci pustili ešte v novembri. Vypratali kancelárske priestory od nepotrebného nábytku a papiera. Silné a zručné chlapské ruky rozmontovali staré kancelárske zariadenia, dievčatá vytriedili nazbierané dokumenty. Dôležité zaevidovali v archíve.
 
Z upratovacej akcie pracovníkov Úradu SPPK - na pomoc Prešovčanom 
 
Nepotrebný papier a šrot skončil v zberných surovinách.
 
„Ešte v novembri sme si povedali, že v predvianočnom období peniaze za starý papier a šrot venujeme ľuďom v núdzi. Dnes na porade sme sa spontánne rozhodli, že peniaze pošleme práve Prešovčanom. Veríme, že ľudská súdržnosť a solidarita pomôžu v týchto náročných dňoch a aspoň trochu prispejú tým, ktorí ju momentálne najviac potrebujú,“ uviedol ústredný riaditeľ Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Jozef Artim.
 
Zo svojho rozpočtu prispela do zbierky 17. decembra 2019 aj RPPK Trenčín.
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce