Valné zhromaždenie Hospodárskeho a sociálneho výboru SR

Valné zhromaždenie Hospodárskeho a sociálneho výboru SR sa konalo 27. júna na pôde Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR. Zúčastnili sa ho zástupcovia všetkých 3 skupín – zamestnávateľov, zamestnancov a iných záujmových skupín spoločnosti. Zúčastnil sa ho aj ústredný riaditeľ SPPK Jozef Artim.

 

Predseda Hospodárskeho a sociálneho výboru SR Oto Nevický informoval členov Hospodárskeho a sociálneho výboru SR o činnostiach výboru za posledný rok. Členovia tiež prediskutovali aktuálnu situáciu a odsúhlasili aktivity na najbližšie obdobie.

Hospodársky a sociálny výbor SR v spolupráci s Európskym hospodárskym a sociálnym výborom bude organizovať v Bratislave konferenciu s názvom „Zjednotenie Európy 2023“. Konferencia bude zameraná na voľby do Európskeho parlamentu a témy súvisiace s demokraciou a organizovanou spoločnosťou. Konferencia bude určená pre členov Hospodárskeho a sociálneho výboru SR, EHSV a odborníkov pre komunikáciu, tlač a média.

Počas valného zhromaždenia sa konali aj voľby podpredsedu Hospodárskeho a sociálneho výboru SR. Za podpredsedníčku bola zvolená prezidentka KOZ SR Monika Uhlerová. 

Hospodársky a sociálny výbor SR funguje už 18. rokov. Založili ho sociálni partneri a organizovaná spoločnosť z dôvodu lepšej koordinácie a spolupráce na národnej úrovni. Základným poslaním výboru je prispievať k prehĺbeniu a ďalšiemu rozvoju spolupráce a sociálneho dialógu medzi sociálnymi partnermi a organizáciami spoločností na Slovensku, s cieľom zvýšiť vzájomnú dôveru a porozumenie pri zdokonaľovaní modelu pluralitnej a participatívnej demokracie v podmienkach Slovenskej republiky.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce