Systém plošného monitorovania plôch PPA iba testuje

V posledných dňoch nemilo prekvapilo poľnohospodárov vyhodnocovanie satelitných snímok zo Systému plošného monitorovania plôch (AMS). Systém totiž na mnohých plochách vykazoval nepravdivé informácie. Nezhody v žiadostiach pritom mali odstraňovať samotní poľnohospodári fotografovaním sporných parciel.

ilustračný obrázok

Na základe požiadavky vedenia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory sa včera 24. júla uskutočnilo stretnutie so zástupcami Pôdohospodárskej platobnej agentúry k otázkam spojeným so zavedením nového Systému plošného monitorovania plôch. Na tomto stretnutí PPA vysvetľovala vzniknutú situáciu a upokojovala prítomných zástupcov.

„Predbežné výsledky monitoringu plôch AMS, ktoré žiadatelia zaregistrovali v posledných dňoch v GSAA, budú v najbližších dňoch nahradene novými,“ deklarovala na včerajšom stretnutí PPA. Agentúra tiež prisľúbila aj oficiálne písomné stanovisko, na ktoré stále čakáme. SPPK situáciu naďalej monitoruje a v prípade aktualizácie a zmien prinesieme ďalšie informácie.

Pozrite si aj reportáž RTVS k danej téme

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce