PPA zobrazila nové výsledky pre žiadateľov v GSAA v systéme AMS

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) zobrazila nové výsledky pre žiadateľov v GSAA v systéme AMS. Tieto aktuálne dáta mohla agentúra zverejniť vďaka aktívnej spolupráci so žiadateľmi pričom pri výpočte boli zohľadnené už aj júlové satelitné scény.

To pre farmárov znamená, že ak vykonali nejakú operáciu na konci júna alebo v júli, tak by táto operácia už mala byť zohľadnená vo výsledkoch monitoringu. Okrem toho od 1. augusta 2023 majú už aj možnosť nahrávať svoje geotagované fotografie cez GSAA.

Manuál nahrávania geotagovaných informácii je dostupný na www.apa.sk/system-ams a tak isto je dostupný aj v samotnom rozhraní na nahrávanie geotagovaných fotografií. Prijímateľ môže cez aplikáciu GSAA sledovať na svojich deklarovaných plochách priebežné výsledky monitoringu AMS a to pomocou semaforu farieb.

o  Zelená - splnenie monitorovanej podmienky
o  Oranžová - potreba úpravy žiadosti, potreba ďalšej aktivity zo strany žiadateľa
o  Červená - identifikované neplnenie monitorovanej podmienky

Možnosť reagovať zo strany žiadateľa na oranžové plochy priložením vlastnej geotagovanej fotografie im umožňuje potvrdiť správnosť svojich údajov. Do GSAA majú prístup žiadatelia kedykoľvek a môžu si tak priebežne skontrolovať svoje údaje. Aktuálne napríklad ak žiadatelia z dôvodu daždivého počasia nestihli termíny kosby a nahlásili PPA tzv. vyššiu moc, môžu túto skutočnosť uviesť aj pri nahrávaní fotografií v poznámke. Výsledky systému AMS sú v aplikácii GSAA aktualizované priebežne.

PPA pre žiadateľov zriadila, ako podporný nástroj na zvládnutie novinky, okrem mailovej adresy [email protected] , aj telefonickú infolinku k AMS +421 917 718 208. Kontakty na odborných pracovníkov sú dostupné na webovom sídle PPA v časti „Centrum informácií“ https://www.apa.sk/centrum-informacii a potrebné informácie nájdu aj v samotnom rozhraní na nahrávanie.
 
Kompletnú informáciu nájdete na linku: PPA ZOBRAZILA V GSSA NOVÉ VÝSLEDKY PRE ŽIADATEĽOV O PRIAME PODPORY. / PPA - Pôdohospodárska platobná agentúra (apa.sk)

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce