Ocenenie pre osobnosti SPPK

Predstavenstvo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) ocenilo na svojom ostatnom rokovaní koncom septembra dve významné osobnosti - Jozefa Baka a Dušana Janíčka. Obaja sa mimoriadnym spôsobom pričinili k rozvoju najväčšej agropotravinárskej samosprávy, ale aj agropotravinárstva ako takého.

Jozef Bako stál pri zrode SPPK v roku 1992 a následne pôsobil ako jediný stály riaditeľ Regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Nitra, neskôr aj ako riaditeľ spoločného úradu pre RPPK Šaľa, Zlaté Moravce a Topoľčany. Dušan Janíček je nestorom slovenského cukrovarníckeho priemyslu a niekoľko rokov pôsobil aj ako podpredseda SPPK pre potravinárstvo.

Predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Emil Macho ocenil ich činnosť najmä pre samotných poľnohospodárov a potravinárov, vynikajúci prehľad v problematike a korektnú spoluprácu. „Pán Bako je jeden z najlepších riaditeľov regionálnych komôr, ktorý sa vždy aktívne ozýval a pripomienkoval materiály. Takýchto Bakov by sme potrebovali aj v ďalších regiónoch Slovenska. Ďakujem aj Vám, pán Janíček, za neľahkú prácu priamo na centrále komory. Máme sa od Vás oboch ešte stále čo učiť,“ povedal pri odovzdávaní ocenenia Emil Macho.

Predseda Dozornej rady SPPK Róbert Kovácz vyzdvihol korektnú spoluprácu a najmä citlivý prístup Dušana Janíčka najmä v časoch, keď vzťahy medzi pestovateľmi cukrovej repy a producentmi cukru boli veľmi napäté.

Obaja ocenení rovnako poďakovali za spoluprácu a poznamenali, že keby nebolo poľnohospodárov, potravinárov a agropotravinárskej samosprávy, tak by neboli ani oni a ich práca v regiónoch.

„Držíme vám palce a prajeme vám uši, ktoré vás na ministerstve pôdohospodárstva budú počúvať a hlas, ktorý to následne bude presadzovať v Národnej rade SR,“ povedal pred členmi Predstavenstva SPPK Dušan Janíček.

 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce