Informačný deň pre potravinárov 2024

Na online informačnom dni pre potravinárov sa účastníci dozvedeli viac o podpore potravinárskeho priemyslu, aktuálnej potravinárskej legislatíve v SR a EÚ a výsledkoch kontrolnej činnosti rezortného ministerstva, Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR a Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra.

Mimoriadne diskutovanou témou sú po zverejnení prerozdelenia financií zo štátneho rozpočtu práve možnosti podpory odvetvia. Prítomní sa tak mohli pýtať na pripravované schémy štátnych pomocí z dielne ministerstva pôdohospodárstva a existujúcich schémach v rámci dočasného krízového rámca, ktorý bol zriadený v dôsledku ruskej invázie na Ukrajinu.

Potravinári zároveň prediskutovali aktuálnu potravinársku legislatívu, problematiku nekalých obchodných praktík a dozvedeli sa viac o výsledkoch kontrol potravín na Slovensku  v roku 2023.

Všetky prezentácie z informačného dňa nájdete v prílohe na stiahnutie.

 

Dokumenty na stiahnutie

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce