Turčiansku RPPK povedie nový predseda – mladý malý farmár

Ing. Pavel Petránek, PhD. bude počas najbližších 3 rokov na čele Turčianskej regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. Rozhodli o tom delegáti XXVI. Valného zhromaždenia TRPPK, ktoré sa konalo 8.4. 2015 v Blatnici v okrese Martin. Nový predseda je majiteľom s.r.o. Morky Petránek so sídlom v Turčianskych Tepliciach. Jeho firma hospodári na ploche 8 ha a špecializuje sa na predaj z dvora v chove moriek a hydiny. Je lídrom stredoslovenského regiónu v produkcii čerstvej morčaciny.

Po Valnom zhromaždení je omladené aj 8-členné predstavenstvo TRPPK. Jeho podpredsedom sa stal Mgr. Eduard Kuchárik. Na čele Dozornej rady bude stáť Drahomíra Figurová.

Dnes už bývalý predseda Marián Kohút, ktorý bude kandidovať za člena predstavenstva SPPK, uviedol, že omladené vedenie TRPPK je dobrou perspektívou aj pre ďalšie roky, či už pre prácu celej SPPK alebo turčianskeho regiónu.

Nový predseda TRPPK Pavel Petránek sa chce najskôr osobne stretnúť so všetkými členmi regionálnej komory a potom čo najlepšie presadzovať ich záujmy v rámci celej SPPK a aj v rámci komunikácie s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce