SPPK na veľtrhu práce JOBEXPO 2015

V dňoch 29.-30. apríla 2015 zorganizovalo Ústredie práce sociálnych vecí a rodiny už 5. ročník veľtrhu práce – Job Expo 2015, ktorý sa uskutočnil v priestoroch výstaviska Agrokomplex v Nitre. Najväčší veľtrh pracovných príležitostí na Slovensku sa konal v spojení so 17. ročníkom medzinárodnej burzy práce European Job Days 2015.

V rovnakom čase sa pod gesciou Ministerstva hospodárstva uskutočnil 23. ročník celoštátnej prezentačnej a predajnej výstavy výrobkov žiakov stredných odborných škôl Mladý tvorca 2015.

Na veľtrhu mala svoje zastúpenie aj Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora, ktorá sa realizáciou projektu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika  - Maďarská republika 2007-2013 snaží podporiť trh práce v agropotravinárskom sektore. Výstupom projektu je internetová stránka trhu práce, ktorá poskytuje priestor pre jeho užívateľov: zamestnávateľov, ktorí môžu bezplatne ponúkať voľné pracovné pozície, ako aj pre záujemcov o prácu, ktorý môžu na ponuku reagovať. Stránka vytvára priestor aj pre vzdelávacie inštitúcie, ktoré tu majú možnosť zverejňovať všetky formy ďalšieho vzdelávania a prispievať tak k zvyšovaniu kvalifikácie uchádzačov o zamestnanie.

Radi by sme upriamili pozornosť členskej základne, ale aj ostatných subjektov pôsobiacich na agropotravinárskom trhu nie len na Slovensku, ale prípadne aj v Maďarsku, aby využili možnosť ponúknuť potenciálnym záujemcom voľné kapacity na trhu práce v sektore produkcie potravín. Stránka www.agrowork.eu je vám k dispozícii.

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce