Na návšteve: U predsedu PVOD Kočín
"Aj napriek mliečnej kríze neuvažujeme so znížením stavu dojníc", hovorí predseda PVOD Kočín Jozef Puvák.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Pozvánka na ekonomické fórum a bilaterálne rokovania s chorvátskou delegáciou
Pozývame vás na ekonomické fórum za účasti prezidentov Chorvátska a Slovenska a bilaterálne rokovania s chorvátskou delegáciou.
tlačový odbor SPPK
Hovorme o jedle malo pokračovanie v Plavnici
Žiakom, ktorí sa nemohli na vyhodnotenie súťaže Hovorme o jedle dostaviť, odovzdal predseda SPPK Milan Semančík ceny osobne.
tlačový odbor SPPK
Predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz akceptoval podpisy občianskej iniciatívy Stop TTIP!
Pod občiansku iniciatívu sa podpísal rekordný počet Európanov - 3 284 289.
Igor Šarmír, SPPK
Aktivity týždňa Hovorme o jedle poznajú svojich víťazov
Tretí ročník súťažno-vzdelávacej aktivity, literárnej a výtvarnej súťaže pre základné školy opäť potvrdil záujem učiteľov a detí o zdravú výživu.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Návrh usmernení k vybraným ustanoveniam zákona č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov
Využite možnosť vyjadriť sa k predmetnému materiálu zaslaním Vašich postrehov, návrhov, pripomienok či stanovísk do 23.11.2015 na [email protected] a prispejte tak k prezentovaniu potrieb poľnohospodárov na rokovaní zástupcov Ministerstva životného prostredia SR a Ministerstva pôdohospodárstva SR.
Jesenný zber v 46. týždni
Poľnohospodári končia so zberom slnečnice, kukurice na zrno, ako aj s vyorávkou zemiakov. Priemerné úrody plodín sú vo väčšine prípadov nižšie, ako pôvodne poľnohospodári predpokladali.
Ing. Jarmila Dubravská, PhD., odbor poľnohospodárstva a služieb
Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v období január – september 2015
Od januára do konca septembra 2015 pracovalo v potravinárskom priemysle 29 670 zamestnancov. Oproti rovnakému obdobiu roku 2014 sa stav zvýšil o 117 zamestnancov, čo predstavuje 0,4 %.
Ing. Henrieta Vrábľová, odbor potravinárstva a obchodu
Priemerná mesačná mzda zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v období január - september 2015
V období január – september 2015 dosiahla priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle úroveň 813 EUR. Oproti rovnakému obdobiu roka 2014 to predstavuje zvýšenie o 3,6 %.
Ing. Henrieta Vrábľová, odbor potravinárstva a obchodu
Pán Forsthoffer, na zdravie!
Nestor slovenského liehovarníctva naslovovzatý odborník, ktorý sťa z rukáva sype podrobnosti o výrobe liehu a destilátov, ale rovnako zanietene sa pozastavuje nad jednostranným využitím bioplynových staníc ako aj nad spoločenskými neduhmi.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Do pozornosti
SPPK Podcast - Valné zhromaždenie Únie potravinárov Slovenska
Obzrime sa za Valným zhromaždením Únie potravinárov Slovenska, ktoré sa minulý týždeň konalo v Bratislave. Delegáti valného zhromaždenia zároveň diskutovali s hosťami o aktuálnych otázkach v sektore.
Slovenskí hydinári nespôsobili rast spotrebiteľských cien potravín
Odbytové ceny balených vajec sú oproti vlaňajšku nižšie o 18 až 25 %, čo zodpovedá úrovni roku 2017, keď ich realizačné ceny zaostávali za výrobnými nákladmi hydinárov. Navyše terajší stav absolútne neberie do úvahy ani len nárast takých položiek u prvovýrobcov, ako sú zvýšené ceny energií, zvýšenie minimálnej mzdy a príplatkov za nočnú prácu a prácu cez víkend.
Pozvánka na seminár SPP po roku 2020 a oživenie agropotravinárskeho sektora
Pozývame Vás na seminár Spoločná poľnohospodárska politika po roku 2020 a oživenie agropotravinárskeho sektora, ktorý sa uskutoční 7. marca 2019 od 14:00 hod. v kongresovej sále Agroinštitútu Nitra, š.p.
Zhrnutie správy zo zasadnutia Koordinačného výboru Cogeca (CCC) 30. január 2019
Informácie týkajúce sa poľnohospodárskych družstiev a organizácií výrobcov; Prezentácia aktuálnej stratégie bioekonomiky a úlohy poľnohospodárskych družstiev; Informácie o iniciatíve Komisie k udržateľnému riadeniu spoločnosti; Informácie týkajúce sa riadení družstiev; Obchodné fórum pre mladých farmárov a budúcnosť poľnohospodárskych družstiev
Kam sme sa to dostali
Roztočila sa vážna hra, v ktorej už nejde o nejakú oblastnú súťaž, kto z koho. Tu ide o samotnú podstatu slovenského agropotravinárstva a česť skutočných poľnohospodárov.