Aktuálny stav agropotravinárstva očami SPPK
Hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Jana Holéciová dnes v Ranných správach RTVS priblížila aktuálny stav poľnohospodárstva a potravinárstva na Slovensku. Video nájdete v článku.
Tlačový odbor SPPK
Sezónne zamestnávanie sa intenzívne rieši
Počas bohatého sprievodného programu sa na 44. ročníku potravinárskej výstavy Agrokomplex na výstavnej ploche spoločnosti AGROTRADE GROUP spol. s r.o. uskutočnila diskusia o problematike sezónneho zamestnávania v poľnohospodárstve. Na diskusii sa zúčastnil aj predseda SPPK Milan Semančík.
Matej Korpáš, Tlačový odbor SPPK
Na návšteve: V Najkrajšom chotári roka
PD Hlohovec zaujalo svojim širokým portfóliom činností a organizáciou práce odbornú komisiu natoľko, že v ťažkej konkurencii zvíťazilo v súťaži Najkrajší chotár v kategórii veľké farmy (od 500 ha).
Matej Korpáš, Tlačový odbor SPPK
Národný potravinový katalóg na Rádiu Regina
Ponúkame Vám záznam z diskusie k Národnému potravinovému katalógu, ktorá sa uskutočnila na 44. ročníku medzinárodnej výstavy Agrokomplex v Nitre.
RTVS
Dni svätého Huberta
Začiatok septembra patril 27. ročníku celoslovenských poľovníckych slávností, ktoré sa uskutočnili vo Svätom Antone.
MPRV SR
Tradičná chuť Hontu (pozvánka)
Jubilejný 10. ročník Tradičnej chuti Hontu sa uskutoční už túto sobotu 9. septembra v areáli OcÚ Hontianske Tesáre. Nebude chýbať bohatý kultúrny program, no najmä výborné tradičné jedlá z tohto regiónu. Ste srdečne vítaní!
RPPK Krupina
Deň turčianskeho vidieka (pozvánka)
Pozývame Vás na 8. ročník podujatia Deň turčianskeho vidieka, ktorý sa uskutoční v nedeľu 17. septembra 2017. Čaká na Vás oslava turčianskeho vidieka, jeho pracovitých ľudí, tradícií, prezentácia kvalitných regionálnych produktov a mnoho ďalšieho. Plagát podujatia nájdete v článku.
TRPPK Martin
Aj my môžeme pomôcť v boji proti nekalým obchodným praktikám
Verejná konzultácia Európskej komisie k fungovaniu potravinového reťazca má byť podkladom k príprave opatrení na zlepšenie postavenia poľnohospodárov. Dotazník je prístupný už aj v slovenskej verzii.
MPRV SR
Žatva na väčšine Slovenska ukončená, prebieha príprava pôdy pod oziminy
V 34. týždni bola žatva na väčšine Slovenska ukončená, vo vyššie položených okresoch žatva postupne končí. Po zbere obilnín poľnohospodári vykonávajú prípravu pôdy pod oziminy. Zberové a pozberové práce spomalili dažde na väčšine územia Slovenska.
Odbor poľnohospodárstva a služieb SPPK
Priemerný evidenčný počet zamestnancov v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v 1. polroku 2017
V 1. polroku 2017 v potravinárskom priemysle pracovalo 31 044 zamestnancov. Oproti 1. polroku 2016 sa stav zvýšil o 1 581 zamestnancov, čo predstavuje 5,4 %.
Tatiana Belová, Odbor potravinárstva a obchodu SPPK
Do pozornosti
Odovzdali sme ceny výhercom súťaže Podpor svoj odbor
V utorok 25. februára sme zavŕšili projekt Podpor svoj odbor. V Bratislave sme ocenili autorov najlepších videí, ktoré majú podnietiť záujem žiakov o štúdium agropotravinárskych odborov.
Otázky a odpovede k aktuálnym výzvam
Úrad SPPK oslovil MPRV SR a PPA s otázkami k výzve na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na odstraňovanie a likvidáciu mŕtvych hospodárskych zvierat a k výzve na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na platby poistného v poľnohospodárskej prvovýrobe.
Odporúčania pri podávaní žiadosti - dotácia poistného v poľnohospodárskej výrobe
Prečítajte si odporúčania Agra poisťovne pri podávaní žiadosti - dotácia na platby poistného v poľnohospodárskej prvovýrobe na základe výzvy Pôdohospodárskej platobnej agentúry zo dňa 3.2.2020 v zmysle schémy štátnej pomoci č. SA.55207(2019/XA).
O cukrovarníckej kampani v Ranných správach RTVS
Člen Predstavenstva SPPK Adrián Šedivý hovoril v Ranných správach RTVS o výsledkoch tohtoročnej cukrovarníckej kampane a o aktuálnej situácii na trhu s cukrom.
Slovenskí pestovatelia zabojujú s klimatickými zmenami tzv. smart-repami
Skončila sa cukrovarnícka kampaň, vďaka ktorej slovenskí pestovatelia a dva cukrovary zabezpečili pre spotrebiteľov takmer 160 tisíc ton slovenského cukru. Sezóna pestovania repy a produkcie bieleho zlata pritom nebola vôbec jednoduchá.