Slovenskí potravinári začínajú spolupracovať s univerzitnými vedcami
03/12/2015 | Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora podpísala 3. decembra 2015 Dohodu o spolupráci s Fakultou chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave. Cieľom dohody je spolupráca v oblasti vzdelávania, výskumu, medzinárodných kontaktov a poradenstva.
Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave dlhodobo dosahuje vysoký rating medzi slovenskými vysokými školami. „Máme veľa odborníkov, ktorí pracujú v oblasti potravinárstva, špičkové prístroje, ktoré využívame. Aj preto by sme mohli tento odborný potenciál využívať v spolupráci so slovenskými potravinármi“, uviedol profesor Ján Šajbidor, dekan fakulty.
„Bude len na prínos celej potravinovej politiky krajiny, keď sa vedci z fakulty aj prostredníctvom tejto dohody spoja s našimi potravinármi s cieľom aktívne sa zapojiť do oblasti potravinárstva a zlepšiť proces výroby potravín“, dodal predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Milan Semančík.
Obe strany podpísali dohodu na tri roky, platiť začína dnešným dňom.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
Dokumenty na stiahnutie
- Dohoda o spolupráci (2.34 MB, PDF)