Danubius Gastro 2016
03/02/2016 | Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK
V Bratislave sa uskutočnil 23. ročník veľtrhu Danubius Gastro, na ktorom sa prezentovala aj Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora.
Predseda Milan Semančík vo svojom úvodnom slávnostnom príhovore zdôraznil význam slovenských potravín aj vo vzťahu k zahraničnému obchodu.
„Slovensko má k dispozícii dostatočne veľký agropotravinársky potenciál na to, aby sme nemuseli dovážať komodity mierneho pásma. Ak budeme tento potenciál dôsledne využívať, budeme znižovať záporné saldo zahraničného obchodu s agropotravinárskymi komoditami, vytvárať priestor pre výrobu a zamestnanosť na slovenskom vidieku. Splnenie tohto cieľa nebude jednoduché a aj preto musíme využívať každú jednu príležitosť na propagáciu kvalitných a doma vyrobených potravín. V konečnom dôsledku slovenské potraviny môže zachrániť iba slovenský spotrebiteľ“, zdôraznil predseda SPPK.
Na slávnostnom otvorení 28.1.2016 boli prítomní mnohí predstavitelia štátnej správy, samosprávy, profesijných organizácií.
Oficiálna delegácia na čele s bývalým prezidentom Ivanom Gašparovičom a vedením Incheby navštívili aj stánok Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.
Danubius Gastro prezentuje ucelenú ponuku pre oblasti gastronómie a hotelierstva od profesionálneho prístrojového vybavenia, cez nábytok, potraviny, nápoje, až po obalové materiály, obchody a reklamu. Kolektívne zastúpení vystavovatelia zo zahraničia ponúkajú ochutnávky národných kulinárskych i nápojových špecialít.
Ponúkame aj to najdôležitejšie z príhovoru predsedu SPPK Milana Semančíka na oficiálnom otvorení veľtrhu.
Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK