Pán profesor, na Vaše zdravie!

Profesor Ivan Hričovský dlhodobo patrí medzi našich najlepších odborníkov v odbore ovocinárstva a záhradníctva. Zanietený pomológ, roky sa venujúci aj aktívnej propagácii tejto oblasti.
 
Prof. Ivan Hričovský preberá pamätnú medailu od predsedu SPPK Milana Semančíka
 
Množstvá odborných článkov, diskusií, významných publikácií, prednášok, ale aj pravidelné poradne na televíznych obrazovkách, v rozhlasovom étery či na stránkach novín a internetu, kde poskytuje cenné rady všetkým záhradkárom a pestovateľom. Tak ho už roky pozná odborná a laická verejnosť.
 
Pochádza z Horného Hričova. Fakultu záhradníctva v Lednici na Morave skončil v roku 1955. Pracoval v ovocinárskom výskume na Šlachtiteľskej stanici v Rajeckých Tepliciach, Zarieč-Keblove, plantáži drobného ovocia v Okoličnom, VÚRV v Piešťanoch a Výskumnom ústave ovocných a okrasných drevín v Bojniciach. Od roku 1989 pôsobil v Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, kde sa zaslúžil o vznik Fakulty záhradného a krajinného inžinierstva.
 
Za jeho obrovský prínos pre rozvoj ovocinárstva a záhradníctva mu bol v roku 2010 udelený Rad Ľudovíta Štúra II. triedy. Predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Milan Semančík mu v októbri 2016 počas výstavy Jahrada odovzdal Pamätnú medailu Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory za jeho celoživotnú prácu v odbore špeciálnej rastlinnej výroby, ale hlavne v odbore ovocinárstva.
 
Profesor Ivan Hričovský sa v jednom rozhovore vyjadril: „Keď môžem poradiť, hneď mám lepší deň“.
 
Pán profesor, úprimne Vám želáme, aby ste v dobrom zdraví mali takýchto dní ešte neúrekom!
 
 
 

Partneri

Visegrad Fund UniCredit banka ČSOB banka Slovenský cukrovarnícky spolok Združenie výrobcov liehu a liehovín na Slovensku Agrokomplex-výstavníctvo-Nitra-š.p. Národná sústava povolaní Agropoistenie Združenie pestovateľov obilnín (ZPO) PoľnoInfo - aktuálny pohľad na agrosektor Komoditná burza Bratislava Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum CAC Finance Internetový sprievodca trhom práce